Εκλέχθηκε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Γράφει:

Πολιτική

22/01/2020, 11:28 πμ

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα εκλέχθηκε σήμερα απ’την ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων με 261 ψήφους η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η εκλογή έγινε με ονομαστική ψηφοφορία.

Μόνη υποψήφια ήταν η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία συγκέντρωσε 261 ψήφους επί 294 παρόντων βουλευτών. Η νέα Πρόεδρος έλαβε τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής ενώ “παρών” δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι η κα Σακελλαροπούλου είναι η 13η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (8η από τη μεταπολίτευση) και διαδέχεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο. Η νέα ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου θα ορκιστεί σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του κ. Παυλόπουλου, στις 13 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης