Δημήτρης Τσουβαλάς: Με γνώση, σχέδιο και όραμα ξεκινάμε από τα μικρά για να πάμε τον Ασπρόπυργο ΜΠΡΟΣΤΑ.

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Εκλογές 2023

27/08/2023, 5:00 μμ

Με έκπληξη διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες ότι από την 1η Μαΐου, μόνο στον Ασπρόπυργο, έχουν ξεσπάσει 472 φωτιές. Σχεδόν μία φωτιά κάθε μέρα για ένα ολόκληρο χρόνο. Αυτό μας κάνει να αναρωτηθούμε αν ο Ασπρόπυργος είναι πραγματικά  η πίσω αυλή της Αθήνας.

Όχι!

Ο Ασπρόπυργος έχει δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίες όμως παραμένουν αναξιοποίητες. Σκοπός, λοιπόν,  της επόμενης Δημοτικής Αρχής είναι να αναδείξουμε τις προοπτικές της περιοχής, να ασχοληθούμε σοβαρά με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν.

Στον Ασπρόπυργο ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με ζητήματα που απορρέουν από την άναρχη ανάπτυξη και την ολιγωρία των προηγουμένων διοικήσεων. Μηδενική μέριμνα για την καθημερινότητα των πολιτών, ανάπτυξη δραστηριοτήτων χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και περιβαλλοντική μέριμνα από τη δημοτική αρχή.

Ο Ασπρόπυργος του αύριο πρέπει να αναπτυχθεί με σχέδιο και πάνω σε νέες βάσεις.

  • Ασφάλεια και ποιότητα ζωής για τους πολίτες.
  • Ο άνθρωπος και οι ανάγκες του πρέπει να είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος μας.
  • Ισόρροπη Ανάπτυξη και Περιβαλλοντική Προστασία.

Οι  προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες. Η δέσμευση και η επιθυμία μας να τις υλοποιήσουμε είναι αυτό που μας δίνει τη δύναμη να παλέψουμε για αυτές.

Ασφάλεια | Θα πιέσουμε τους αρμόδιους φορείς θέτοντας τους προ των ευθυνών τους, για ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας στην πόλη μας. Θα καταρτιστεί ένα σχέδιο  δράσης που θα αφορά προληπτικά μέτρα και κυρίως την μικρή παραβατικότητα. Η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και των περιπολιών στη περιοχή είναι επιτακτική ανάγκη και προτεραιότητα μας. Παράλληλα, πρέπει να επανιδρυθεί η Δημοτική Αστυνομία με άμεση πρόσληψη 40 ατόμων, να προχωρήσει ο Δήμος στην απόκτηση ειδικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού και να αναλάβουν δράση σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Καθαριότητα | Ενίσχυση του στόλου των οχημάτων και των μέσων αποκομιδής απορριμμάτων και επανασχεδιασμός του συστήματος αποκομιδής για επίτευξη βιώσιμης λύσης με διαλογή στην πηγή. Οργάνωση συστήματος για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και μπαζών μετά από υπόδειξη από τους κατοίκους ενισχύουν τον συνολικό σχεδιασμό για την καθαριότητα της πόλης.

Κυκλοφοριακό και οδικό δίκτυο | Ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου της πόλης και τακτική συντήρησή του. Μάλιστα, το ασφαλές οδικό δίκτυο γίνεται πιο επιτακτικό για τον Ασπρόπυργο, δεδομένης της βιομηχανικής ζώνης που εδρεύει στην περιοχή και καθημερινώς επισκέπτονται την πόλη χιλιάδες άνθρωποι. Κατάρτιση κυκλοφοριακής μελέτης για χρήση οδών αποκλειστικά από Ι.Χ. και απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων εντός του αστικού ιστού και συγκεκριμένα στην οδό Μεγαρίδος αποτελεί ένα επιπλέον μέτρο για την λύση του κυκλοφοριακού κομφούζιο που βιώνουμε καθημερινά στον Ασπρόπυργο. Σημαντική βοήθεια στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών θα δώσει η οργάνωση και λειτουργία μια άρτιας δημοτικής συγκοινωνίας με νέα και ασφαλή μέσα που θα συνδέσει όλες τις γειτονιές του Ασπροπύργου με τους κεντρικούς οδικούς άξονες και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κάνοντας τον Δήμο μας ευκολότερα προσβάσιμο.

Περιβάλλον | Με συγκεκριμένα στοχευμένα μέτρα που αφορούν την ανάπτυξη και εξυγίανση της περιοχής της Νέας Ζωής, με την οργάνωση και λειτουργία αυτόνομου τμήματος Πολιτικής Προστασίας και τη συνεχή επιτήρηση με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας μπορούμε να επιτύχουμε τη μείωση των ανεξέλεγκτων καύσεων. Με συνεχή έλεγχο στις επιχειρήσεις που ρυπαίνουν και παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς θα μειώσουμε τους κινδύνους για το περιβάλλον και θα αλλάξουμε τη φθίνουσα πορεία της πόλης μας σε περιβαλλοντικά θέματα. Θα μπουν κανόνες για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και θα γίνεται αυστηρός έλεγχος για την τήρηση τους.

Η δημιουργία χώρων πρασίνου και η ανάπλαση του αστικού κέντρου αποτελούν δύο λύσεις που μπορούν να αντισταθμίσουν την ρύπανση που υφίσταται η πόλη μας λόγω της βιομηχανικής παραγωγής που φιλοξενεί στα όρια της. Η βελτίωση του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας πρέπει να γίνει με σταθερά βήματα και σχέδιο.

Η πόλη μας έχει δυνατότητες ανάπτυξης και αναβάθμισης αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη ομάδα που θα το κάνει πράξη. Υπάρχει το σχέδιο και οι ρεαλιστικές προτάσεις, αρκεί να μας δοθεί η δυνατότητα να τις εφαρμόσουμε. Με όραμα και όρεξη για δουλεία αλλάζουμε τα μεγάλα, ξεκινώντας από τα μικρά. Με σχέδιο πάμε τον Ασπρόπυργο ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ποιος είμαι εγώ;

Είμαι ο Δημήτρης Τσουβαλάς. Μεγάλωσα, κατοικώ και εργάζομαι στον Ασπρόπυργο όπου διατηρώ το δικό μου τεχνικό γραφείο ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Είμαι απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης, ως διπλωματούχος μηχανικός ορυκτών πόρων, και συνέχισα τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο με αντικείμενο Oil and Gas στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος για τον Δήμο Ασπροπύργου με τον συνδυασμό «Ασπρόπυργος Μπροστά» και Υποψήφιο Δήμαρχο τον Αλέκο Μυλωνά.