Δευτέρα 22 Μαρτίου η επιχείρηση απομάκρυνσης της βόμβας στην Γκορυτσά

Γράφει:

Ασπρόπυργος

19/03/2021, 8:32 μμ

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Ελληνικού Στρατού θα εφαρμόσει πρωτόκολλο ασφαλούς απομάκρυνσης βόμβας, εκατό λιβρών, του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε σε κήπο κατοικίας πίσω από το ΚΑΠΗ και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Γκορυτσά. Η επιχείρηση θα εξελιχθεί σε δύο στάδια.

Η Πολιτική Προστασία, η Τεχνική Υπηρεσία και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ασπροπύργου εφιστούν την προσοχή στους κατοίκους και επισημαίνουν ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ.

Στο πρώτο στάδιο, την Κυριακή 2 Μαρτίου θα αρχίσουν οι προετοιμασίες, γύρω στις 9,00 το πρωί όπου οι κάτοικοι των γύρω κατοικιών, από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα, θα πρέπει να απομακρυνθούν με ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο δεύτερο στάδιο, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, θα απομακρυνθεί η βόμβα, όπου ΟΛΟΙ οι κάτοικοι στην περιοχή της Γκορυτσάς που κατοικούν γύρω από το ΚΑΠΗ και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, θα απομακρυνθούν από τα σπίτια τους στις 07,30 το πρωί, και θα βρίσκονται σε απόσταση 400 μ. από την  κατοικία τους.

Κατά την απομάκρυνση τους από τις κατοικίες τους, οι κάτοικοι πρέπει να αφήσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους ανοιχτά, την ασφάλεια των οποίων έχει αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναλάβει να ενημερώσει και να απομακρύνει τους κατοίκους γύρω από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα, όπως και να τους ενημερώσει για το πότε είναι ασφαλές να επιστρέψουν σε αυτά.

Διαβάστε επίσης