Δίκη Χρυσής Αυγής: Εφτασε η ώρα των ποινών -Σε λίγο η απόφαση

Ελλάδα, Πολιτική

14/10/2020, 12:59 μμ

Η πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Μαρία Λεπενιώτη θα ανακοίνωσει από λεπτό σε λεπτό τις ποινές για την εγκληματική οργάνωση.

Η διαδικασία αναμενόταν να ξεκινήσει στις 12:00, ωστόσο στις 12:45 η πρόεδρος και οι δικαστές δεν είχαν ανέβει ακόμα στην έδρα ώστε να ξεκινήσει η ανακοίνωση της απόφασης επί των ποινών των καταδικασθέντων για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Για μια ακόμη ημέρα, εκεί βρίσκεται η Μάγδα Φύσσα.

Εντωμεταξύ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σήμερα έξω από το Εφετείο Αθηνών. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν έχει προκληθεί κάποιο επεισόδιο.

Παράλληλα, στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα έωςν αυτή την ώρα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία.

Το σημερινό, είναι ουσιαστικά το προτελευταίο βήμα της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ποινών θα ακολουθήσουν οι συγχωνεύσεις και μετά ξεκινά το στάδιο των τυχών αναστολών, μια διαδικασία όχι τόσο σύντομη όσo αυτή των ποινών, καθώς θα λάβουν το λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης για να επιχειρηματολογήσουν και πάλι για τους πελάτες τους. Ουσιαστικά αυτό το τελευταίο στάδιο, αναλόγως με το εάν και σε ποιους θα δοθεί αναστολή, θα κρίνει το ποιοι χρυσαυγίτες θα οδηγηθούν στη φυλακή. Για όσους δεν δοθεί αναστολή θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Η εισαγγελική πρόταση

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου παρουσίασε χθες τη δική της πρόταση επί των ποινών. Πρότεινε 13 χρόνια για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, 7 για τους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη χωρίς ελαφρυντικό και 5 για όσους είχαν ελαφρυντικό. Ισόβια και 7 χρόνια πρότεινε για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης