Δήλωση του Χρήστου Τσοκάνη, βουλευτή του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική και εκ νέου υποψήφιου

Γράφει:

Δυτική Αττική, Εκλογές 2023

22/06/2023, 10:51 πμ

Δήλωση του Χρήστου Τσοκάνη, βουλευτή του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική και εκ νέου υποψήφιου

Ο λαός της Δυτικής Αττικής δεν έχει ανάγκη ούτε από κυβερνητικούς ούτε από δήθεν αντιπολιτευόμενους βουλευτές. Κομμουνιστή βουλευτή έχει ανάγκη, που θα κάνει 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση.

 

Ο κύριος Γιώργος Τσίπρας τις τελευταίες μέρες διαδίδει δεξιά και αριστερά ότι η Δυτική Αττική χρειάζεται βουλευτή της αντιπολίτευσης, κόντρα δήθεν στους κυβερνητικούς βουλευτές της ΝΔ, και ότι αυτός ο βουλευτής θα είναι ο ίδιος.

Ας θυμηθούμε όμως τι ‘αντιπολίτευση’ έκανε τα τελευταία 4 χρόνια επί διακυβέρνησης ΝΔ.

  • Ο κύριος Τσίπρας ψήφισε, όπως όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ.
  • Ο κύριος Τσίπρας ψήφισε το ξεπούλημα των Ναυπηγείων της Ελευσίνας και την μετατροπή τους σε ‘Ειδική Οικονομική Ζώνη’, χωρίς να αναγνωρίζονται στους εργαζόμενους οι συλλογικές συμβάσεις, στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα όπως τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ενώ τους οφείλονται χιλιάδες ευρώ χρωστούμενα.
  • Ο κύριος Τσίπρας ψήφισε, μαζί με την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από τα μισά άρθρα του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, ένα νόμο που οι αγώνες των εργατών τον κουρέλιασαν στην πράξη.
  • Ο κύριος Τσίπρας ψήφισε τη δημιουργία εμπορευματικού σταθμού στον Ασπρόπυργο, σε όφελος των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και εις βάρος των αναγκών των εργατών της Δυτικής Αττικής.
  • Το κόμμα του κυρίου Τσίπρα και η αγαπημένη περιφερειακή Αρχή της κυρίας Δούρου ψήφισαν την διατήρηση και την επέκταση του καρκινογόνου ΧΥΤΑ στη Δυτική Αττική, που εδώ και δεκαετίες μολύνει την περιοχή και αποτελεί διαρκή και σοβαρή απειλή για την υγεία και την ίδια τη ζωή του λαού.

Αν είναι έτσι η αντιπολίτευση κύριε Τσίπρα, τι ανάγκη έχει άραγε η ΝΔ τη συμπολίτευση;

Μπορεί στον κύριο Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ να μην τους φτάνει η γενικευμένη ανυποληψία που έχουν στο λαό της Δυτικής Αττικής και που ομολογουμένως την έχουν κατακτήσει με το σπαθί τους, αλλά και η κοροϊδία έχει τα όρια της.

Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ, στο μετερίζι της πάλης και των αγώνων μέσα και έξω από τη βουλή!!!

Στις προηγούμενες εκλογές κάναμε το βήμα!

Την Κυριακή 25 Ιούνη κάνουμε το άλμα, δυναμώνουμε το ΚΚΕ, ώστε ο λαός της Δυτικής Αττικής την επόμενη μέρα να είναι πιο δυνατός, με κομμουνιστή βουλευτή ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ στους αγώνες του.

Διαβάστε επίσης