Δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Γράφει:

Δυτική Αττική, Πολιτική

19/05/2021, 1:06 μμ

Δήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

 

Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων. Αναγνωρίζουμε παράλληλα την συμβολή των Ποντίων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ανόρθωση της χώρας.

Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι μια συγκλονιστική ανθρώπινη τραγωδία για την οποία η ελληνική πολιτεία και οι δημοκρατικοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν ζητούν εκδίκηση. Ζητούν, όμως, τη αναγνώριση ως μορφή δικαιοσύνης. Να αναγνωριστούν τα ιστορικά γεγονότα.

102 χρόνια μετά επιμένουμε να αναγνωρίσουν οι επίγονοι των θυτών τη Γενοκτονία των Ποντίων, όπως έχει γίνει από άλλες χώρες για άλλες τραγωδίες. Όταν ένα έγκλημα δεν αναγνωρίζεται, μπορεί να επαναληφθεί.

Αυτή τη χρονιά και κάθε χρόνο νέα στοιχεία και τεκμήρια προστίθενται, πάντα προς την ίδια κατεύθυνση, της επιβεβαίωσης του εγκλήματος. Με την έρευνα εμπλουτισμένη και τις καταγραφές περισσότερες, να εξαντλήσουμε τα μέσα πειθούς και πίεσης, ώστε η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού να  αναγνωριστεί από όλο και περισσότερα κράτη.

Διαβάστε επίσης