Δήλωση του Γιώργου Τσίπρα, Βουλευτή Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, για την κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Γράφει:

Δυτική Αττική, Πολιτική

30/03/2021, 11:35 πμ

ΔΗΛΩΣΗ

Σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, απειλείται από την κυβέρνηση η μετατροπή του Νοσοκομείου σε νοσοκομείο μιας νόσου, νοσοκομείο αποκλειστικά Covid-19. Το Θριάσιο είναι το μοναδικό Νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής που αν και υποστελεχωμένο εξυπηρετεί ήδη εκατοντάδες ασθενείς με άλλες παθήσεις καθώς και 450.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, μιας περιοχής όπου τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν και αυτά υποστελεχωμένα. Η σταδιακή μετατροπή του σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid-19 θα στερήσει από τις υπηρεσίες του μια εκτεταμένη περιοχή και τους εκατοντάδες ασθενείς που εξυπηρετεί.

Ήδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες, λίστες αναμονής σε κλινικές για άλλες παθήσεις αριθμούν εκατοντάδες ασθενείς, πολλές από αυτές έχουν μετατραπεί πρόχειρα σε κλινικές για Covid-19, ενώ ο χρόνος αναμονής για χειρουργεία σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τους έξι και δέκα μήνες.

Προκειμένου η κυβέρνηση να καλύψει όπως-όπως την έλλειψη προετοιμασίας επί ένα ολόκληρο χρόνο ενόψει ενός ενδεχόμενου μεγάλου κύματος της πανδημίας στην Αττική, που δυστυχώς ζούμε σήμερα, μετατρέπει χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό σε νοσοκομεία αποκλειστικά Covid-19 νοσοκομεία που όπως το Θριάσιο είναι αναντικατάστατα στην εξυπηρέτηση άλλων περιστατικών και ασθενειών μιας πολυπληθούς περιοχής. Και την ίδια στιγμή αρνείται ιδεοληπτικά και αδικαιολόγητα πλέον να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές σε άλλες περιοχές.

Η Δυτική Αττική για άλλη μια φορά αντιμετωπίζεται ως πίσω αυλή της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης