Γ. Κώτσηρας: Αίροντας τους περιορισμούς στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού στέλνουμε μήνυμα συμβολισμού και ουσίας στον απανταχού Ελληνισμό

Γράφει:

Πολιτική

18/07/2023, 8:37 πμ

Την ιδιαίτερη σημασία της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης για άρση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού επισήμανε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τ/σ ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. «Με τον τρόπο αυτό θα σταλεί ένα σημαντικό μήνυμα συμβολισμού και ουσίας στον απανταχού Ελληνισμό», τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι ήδη πολλές ομογενειακές οργανώσεις ανά την υφήλιο ζητούν με επιστολή τους «το αυτονόητο, να μπορούν να ψηφίζουν οι εγγεγραμμένοι συμπατριώτες μας από τον τόπο που κατοικούν».

Ερωτηθείς για τα Ελληνοτουρκικά, ο κ. Κώτσηρας επισήμανε ότι μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στο Βίλνιους υπάρχει πλέον ένα διαφορετικό κλίμα, ένας πιο ενισχυμένος δίαυλος επικοινωνίας, που θα πρέπει να εμπεδωθεί στον χρόνο. Η θέση της ελληνικής πλευράς είναι πάγια, είπε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι «βασιζόμαστε στο διεθνές δίκαιο» και προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να δούμε αν και η Τουρκία πράγματι επιθυμεί να μπει σε μία τέτοια λογική που σέβεται τους διεθνείς κανόνες».

 

Μπορείτε να βρείτε την εν λόγω συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Διαβάστε επίσης