Γ. Γκιόκας για την παράνομη χωματερή: Είναι έγκλημα να ζουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής δίπλα σε σκουπιδότοπους

Γράφει:

Ασπρόπυργος

09/11/2021, 1:26 μμ

Με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, ανέδειξε το πρόβλημα με την παράνομη χωματερή στη Μαγούλα Ασπροπύργου, η οποία συνεχίζει να καίγεται.

Ο Γ. Γκιόκας μίλησε για το συνολικό πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων, που έχει προκαλέσει εδώ και χρόνια την υποβάθμιση του Θριασίου και της Δυτικής Αττικής, με τους κατοίκους να το πληρώνουν και με τη σοβαρή επιβάρυνση της υγείας τους.

Σχετικά με την παράνομη χωματερή στη Μαγούλα Ασπροπύργου, τόνισε ότι έγιναν κάποιες εκχωματώσεις για «τα μάτια του κόσμου», αλλά η χωματερή συνεχίζει κανονικά να καίει, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν κι άλλες ανεξέλεγκτες χωματερές και εργοστάσια ανακύκλωσης που αναφλέγονται, αλλά και οικόπεδα που ενοικιάζονται σε εταιρείες για να εναποθέτουν απόβλητα.

 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ασπροπύργου, Αλέξανδρος Τσοκάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Facebook:

Από την σημερινή ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, παρουσία αρκετών κατοίκων του Δήμου Ασπροπύργου τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλής.

Τα ερωτήματα αμείλικτα για το εδώ και σχεδόν 4 μήνες έγκλημα της παράνομης χωματερής στην θέση Μαγούλα στον Ασπρόπυργο.

Γιατί δεν έχει σταματήσει εδώ και τρεις μήνες να καίει παρά τις καταγγελίες και τις αναφορές», «γιατί δεν έχει γίνει ακόμα αποκατάσταση και απορρύπανση;». 

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για γενικευμένη κατάσταση με την ανοχή των κρατικών αρχών.

Απαιτούμε να κλείσουν όλες οι χωματερές, «νόμιμες» και παράνομες. Αρκετό φόρο καρκίνου έχουμε πληρώσει έως σήμερα ΦΤΑΝΕΙ .

Δευτέρα 08/11/2021

Διαβάστε επίσης