Γιώργος Τσίπρας: συνεχίζει τον εμπαιγμό ο κ. Μηταράκης σχετικά με την δομή φιλοξενίας στη Νέα Πέραμο

Γράφει:

Δυτική Αττική

02/06/2020, 11:49 πμ

Με Δελτίο Τύπου ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Τσίπρας συνεχίζει την σκληρή κριτική προς τον Υπουργό κ.Νότη Μηταράκη σχετικά με την απόφασή του για δημιουργία δομή φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Νέα Πέραμο και την στάση του στην συνάντηση με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Μεγαρέων.

Δείτε το Δελτίο Τύπου:

Δελτίο Τύπου

Ο υπουργός κ. Μηταράκης συνεχίζει τον εμπαιγμό.

Όταν πληροφορηθήκαμε την επικείμενη συνάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκη με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμους Μεγάρων, σκεφτήκαμε ότι πρόκειται για την τακτική της κυβέρνησης «πρώτα αποφασίζουμε και μετά συζητάμε». Δυστυχώς δεν ισχύει ούτε αυτό. Ούτε βοήθησε σε κάτι η παρουσία των τριών βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης που απέφυγαν να παραστούν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου ώστε να μην δεσμευτούν.

Προκλητικά άκαρπη έληξε η συνάντηση. Ο υπουργός αρνήθηκε να πάρει πίσω την πραξικοπηματική απόφαση για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Πέραμο, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με τη τοπική κοινωνία. Η κυβέρνηση τώρα πετάει το μπαλάκι στο Δήμο Μεγάρων και ουσιαστικά καλεί τον Δήμο να βρει αυτός  λύση κάπου στην υπόλοιπη Δυτική Αττική. Αν δεν βρεθεί άλλη λύση η δομή θα γίνει όπως έχει προαποφασιστεί.

Η μόνη δίκαιη απόφαση είναι η ακύρωση της αρχικής απόφασης, η διαβούλευση από μηδενική βάση και μετά από ενημέρωση για το συνολικό σχεδιασμό διασποράς των δομών φιλοξενίας στην υπόλοιπη χώρα.

Να παρθεί πίσω η απόφαση τώρα. Τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» με τη συνοδεία ΜΑΤ που αποπειράθηκαν να εφαρμόσουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για να το πάρουν πίσω μετά την κατακραυγή, δεν θα περάσει ούτε στο Δήμο Μεγάρων.

Κατά άλλα, σχετικά με τον απαράδεκτο τραμπουκισμό σε βάρος μου από μικρή ομάδα έξω από τη δημαρχείο Μεγάρων, ακόμη αναμένουμε την καταδίκη από την κυβέρνηση, τους τοπικούς βουλευτές και τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης