Γιώργος Τσίπρας: Ξεχασμένη η Κινέττα από Κυβέρνηση και Περιφέρεια

Γράφει:

Δυτική Αττική

20/09/2020, 3:14 μμ

Δείτε το Δελτίο Τύπου του κ. Τσίπρα:

Το Σάββατο, 19/09, επισκέφθηκα μαζί με κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τρίτη φορά την πληγείσα από τις πλημμύρες, περιοχή της Κινέττας, όπου συνομίλησα με κατοίκους, κοινοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους συλλόγων και φορέων.

Η εικόνα που μού μετέφεραν οι ίδιοι οι κάτοικοι αλλά και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι είναι αποκαρδιωτική.

Δέκα μήνες μετά, η περιοχή βιώνει την απόλυτη εγκατάλειψη, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί ουσιαστικά κανένα έργο αποκατάστασης. Το γεφύρι της Πίκας παραμένει κατεστραμμένο με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της περιοχής μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού, συνθήκη η οποία αφενός έχει οδηγήσει στον οικονομικό μαρασμό τις τοπικές επιχειρήσεις ακόμα και την καλοκαιρινή περίοδο και αφετέρου προκαλεί πολλαπλές δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Την ίδια στιγμή, η πολλαπλά  πληγείσα από φυσικές καταστροφές Κινέττα παραμένει ανοχύρωτη περιοχή με υψηλό πλημμυρικό κίνδυνο. Το βασικό ρέμα της Πίκας άλλα και τα επιμέρους ρέματα της περιοχής παραμένουν κλειστά από τεράστιους όγκους φερτών υλικών προηγούμενων καταστροφών, ενώ όσα απομακρύνονται, εναποθέτονται πρόχειρα σε ανεξέλεγκτα σημεία τα οποία αποτελούν «περιβαλλοντικές βόμβες». Δυστυχώς, δεν έχει ξεκινήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο παρά τις δεσμεύσεις για fast track διαδικασίες. Οι κάτοικοι ξεχασμένοι από Περιφέρεια και Κυβέρνηση ζουν υπό τον τρόμο  εμφάνισης έντονων καιρικών φαινομένων και προσπαθούν με ιδία μέσα να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες τους.

Στη ζοφερή υπάρχουσα κατάσταση προστίθεται και η δυσαρέσκεια των πλημμυροπαθών ιδιοκτητών β΄ κατοικίας, οι οποίοι εξαιρέθηκαν από τις αποζημιώσεις οικοσυσκευών, σε αντίθεση με τους πυρόπληκτους του 2018.

Με απόλυτη συναίσθηση της δύσκολης και δυνητικά επικίνδυνης κατάστασης που βιώνουν οι κάτοικοι, δεσμεύτηκα ότι θα προχωρήσω άμεσα σε παρεμβάσεις εντός Κοινοβουλίου, ενώ παράλληλα θα αναλάβω πρωτοβουλίες ανάδειξης των αιτημάτων των πληγέντων καθώς και της ανάγκης για ολιστική αναμόρφωση της περιοχής.

Διαβάστε επίσης