Γιάννης Ηλίας: οι ευθύνες για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Ασπρόπυργος είναι συγκεκριμένες

Γράφει:

Ασπρόπυργος

05/06/2021, 2:12 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Οι ευθύνες για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Ασπρόπυργος είναι συγκεκριμένες…

Η μείωση του οικολογικού αποτυπώματος αποτελεί το μεγάλο στοίχημα και το όραμά μας

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος πραγματοποιείται στη σκιά της Covid 19 και σε μία περίοδο όπου η συσχέτιση των τομέων Υγείας και Περιβάλλοντος παρουσιάζει διεθνώς εντονότατο ενδιαφέρον. Το επίσημο φετινό σύνθημα του ΟΗΕ είναι: «Επανασχεδιασμός, Αναδημιουργία, Αποκατάσταση» (Reimagine, Recreate, Restore) και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων. Επίκαιρο όσο και αναγκαίο.
Η περιοχή μας -δυστυχώς- δεν φημίζεται για την περιβαλλοντική της αναβάθμιση. Η παρουσία της χωματερής στα όρια του Δήμου, τα παράνομα διαλυτήρια, οι καύσεις καλωδίων και διάφορων άλλων αντικειμένων που μολύνουν την ατμόσφαιρα και τον υδροφόρο ορίζοντα, οι ανεξέλεγκτες απορρίψεις μπαζών και σκουπιδιών τις οποίες έχουμε καταγγείλει κατά κόρον, σε συνδυασμό με τις ελλιπείς δράσεις αντιμετώπισης όλων αυτών, έχουν αποφέρει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον τόπο μας, με σοβαρές κοινωνικές διαστάσεις. Για τα παραπάνω υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Το έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές ότι δεν είναι μόνο οι παραλείψεις των κυβερνήσεων και η εγκληματική τους αδιαφορία αλλά και η διοίκηση του Δήμου δεν έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ενώ γνωρίζει τα ζητήματα και τις αιτίες που τα προκαλούν, δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα και όπου προσπαθεί να κάνει κάτι τα μέτρα είναι τουλάχιστον αναιμικά… Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται, ή αδιαφορεί, για την ευθύνη και το χρέος που έχει απέναντι στις νέες και στις επόμενες γενιές.
Έχουμε ήδη αργήσει…
Ο Δήμος μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά καλείται να τοποθετήσει άμεσα το Περιβάλλον στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του, όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Να υιοθετήσει πρωτοπόρες και στοχευμένες δράσεις, όπως έχει υποχρέωση να κάνει κάθε πολιτισμένη κοινωνία και να συμβάλλει έμπρακτα και αποφασιστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
Με αφορμή τη σημερινή ημέρα καλούμε τη νέα γενιά ν’ αποτελέσει τον πολύτιμο φύλακα του περιβάλλοντος. Να ‘υιοθετήσει’ η καθεμία και ο καθένας τη γειτονιά του και να όλοι μαζί να φροντίσουμε να κάνουμε ‘πράσινη’ ολόκληρη την πόλη.
Επίσης καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε συστράτευση στην εμπέδωση μίας νέας νοοτροπίας σε μία γενικότερη προσπάθεια προστασίας της φύσης, για μία πόλη ανθρώπινη, λειτουργική και φιλική προς το περιβάλλον. Είναι στο χέρι μας να μειωθεί το οικολογικό αποτύπωμα κι αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα και όραμά μας.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής, μας αφορά όλους.
Προστατεύουμε το περιβάλλον σήμερα για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο!

Με εκτίμηση

Γιάννης Ηλίας

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ”

Διαβάστε επίσης