Γερανοί και μοτοσικλετιστές της Tροχαίας από σήμερα στον Κηφισό -Μέτρα για την κίνηση ανακοίνωσε ο Γ. Οικονόμου

Γράφει:

Ελλάδα

02/10/2023, 10:21 πμ

Λύση στο καθημερινό πρόβλημα της κίνησης σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνα, τον Κηφισό, επεξεργάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει τα μέτρα για την αποσυμφόρησή του.

Όπως τόνισε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, έρχονται άμεσα μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού, με τη χρήση γερανών και μοτοσικλετών για τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών.

Σκοπός είναι όταν γίνεται κάποιο τροχαίο να έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν αμέσως και να απομακρύνουν τα οχήματα από τον Κηφισό για να μη δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος.

«Ο Κηφισός είναι μια από τις βασικές εισόδους της Αθήνας αλλά και εμπορικής λειτουργίας ολόκληρης της Αττικής» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Οικονόμου.

Μοτοσικλέτες και μόνιμα γερανοφόρα στον Κηφισό

«Από σήμερα θα εγκαταστήσουμε μόνιμα γερανοφόρα οχήματα της Τροχαίας με οδηγούς για να παρεμβαίνουν πιο γρήγορα και άμεσα εκεί όπου παρατηρούνται ακινητοποιήσεις οχημάτων ή ατυχήματα» αποκάλυψε ο υπουργός. Ταυτόχρονα, όπως είπε, μοτοσικλέτες θα ανεβοκατεβαίνουν στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισού ώστε να υπάρχει άμεση εικόνα και αντίδραση για την επίλυση των προβλημάτων στον κεντρικό οδικό άξονα της Αθήνας. «Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση του Κηφισού», σημείωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Πώς θα μειωθεί ο χρόνος απόκρισης σε ένα συμβάν
Στόχος είναι να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου. «Αυτό που γίνεται στον Κηφισό είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτό που έχουμε επεξεργαστεί και υλοποιούμε σταδιακά εδώ και αρκετό καιρό για τον περιορισμό της κίνησης στην Αθήνα. Η συμφόρηση δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά είναι θέμα συγκοινωνιακό».

Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχουν πράγματα ακόμη που μπορούν να γίνουν για να βελτιώσουν το πρόβλημα της κυκλοφορίας στον Κηφισό και την Αθήνα τις ώρες αιχμής.

«Έχουμε ξεκινήσει μια ολόκληρη εκστρατεία ενάντια στο διπλοπαρκάρισμα» είπε, ενώ υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση για τον περιορισμό των παραβάσεων του ΚΟΚ.

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την Τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, για να περιορίσουμε, όπου είναι δυνατόν, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινούνται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

Πηγή:iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης