Βόμβα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εντεταλμένος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη σκευωρία Novartis ο Βαξεβάνης – Πώς μεθόδευσαν το σκάνδαλο (video)

Γράφει:

Πολιτική

20/01/2022, 12:04 μμ

Το Documento δημοσίευσε τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων προτού… δοθούν

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη για τη συνεργασία του στο θέμα της σκευωρίας Novartis άσκησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, έκανε λόγο για «μια εξουσία η οποία επέλεξε, αντί να ερευνήσει πραγματικά, να χρησιμοποιήσει το σκάνδαλο καταχρώμενη την εξουσία της».

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο Κ. Βαξεβάνης συνεργάστηκε με την κυβέρνηση με τη μεσολάβηση της τότε εισαγγελέως διαφθοράς προκειμένου να αναδείξουν προς όφελός της κυβέρνησης το σκάνδαλο της Novartis.

«Ήταν 4 Φλεβάρη του 2018. Κυριακή, όταν γινόταν η μεγάλη διαδήλωση κατά της δρομολογούμενης συμφωνίας ξεπουλήματος της Μακεδονίας. Στις 3 Φλεβάρη είχε κυκλοφορήσει το Documento του κ. Βαξεβάνη το οποίο περιείχε ως αποκαλύψεις, καταθέσεις μαρτύρων, προστατευομένων μαρτύρων, ανωνύμων, Καταθέσεις ενώπιον της κ. Τουλουπάκη, εισαγγελέως Διαφθοράς», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και συνέχισε:

«Επρόκειτο, υποτίθεται για προστατευόμενους μάρτυρες και για άκρως μυστική διαδικασία.

Ποιο είναι το πρόβλημα;

Το πρόβλημα είναι πως όταν κυκλοφόρησε η εφημερίδα αυτές οι καταθέσεις αυτές δεν είχαν δοθεί. Δόθηκαν στη συνέχεια. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε από το Σάββατο 3 Φλεβάρη και οι καταθέσεις δόθηκαν -αν δόθηκαν- στις 4 Φλεβάρη, δηλαδή μετά την εκτύπωση της εφημερίδας.

Αυτό είναι ένα εξόφθαλμο γεγονός κατάχρησης εξουσίας που σημαίνει: πρώτον ότι ο εισαγγελικός λειτουργός που υποτίθεται ότι δρα ανεξάρτητα και παίρνει καταθέσεις διαθέτει το περιεχόμενο των καταθέσεων πριν αυτές δοθούν και συνταχθούν, ότι το διοχετεύει μέσω ενός μηχανισμού σε μια όχι απλώς φιλοκυβερνητική, αλλά κυβερνητική εφημερίδα, και ότι η εφημερίδα βγαίνει σε μια κρίσιμη στιγμή, που ήταν η στιγμή της διαδήλωσης για την επερχόμενη συμφωνία για το όνομα της γείτονος χώρας.

Τότε λοιπόν που ήταν στριμωγμένη η κυβέρνηση Τσίπρα ήρθε ως διά μαγείας το Documento του κ. Βαξεβάνη να πει έχουμε αυτές τις καταθέσεις.

Αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα σε ένα κράτος δικαίου και δεν τα κάνει δημοσιογράφος, τα κάνει ενδεχομένως ο εντεταλμένος και εν προκειμένω ο συνεργάτης της συγκεκριμένης κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης