Βγήκε η έκθεση αποτελεσμάτων μετρήσεων αερίου μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών της Fasoplast

Γράφει:

Ασπρόπυργος

29/08/2022, 10:42 πμ

Παραδόθηκε η έκθεση αποτελεσμάτων μετρήσεων αερίου από το Εργαστήριο του Εθνικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» μετά την πυρκαγιά σε μονάδα πλαστικών στον Ασπρόπυργο.

 

Σε συνήθη επίπεδα οι μετρήσεις αερίων ρύπων στην ατμόσφαιρα της Δυτικής Αττικής μετά την πυρκαγιά σε μονάδα πλαστικών σωλήνων στον Ασπρόπυργο

 

Με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, διενεργήθηκαν μετρήσεις αερίων ρύπων στην περιοχή του Ασπροπύργου, έπειτα από πυρκαγιά που σημειώθηκε στην περιοχή στο εργοστάσιο κατασκευής πλαστικών σωλήνων Fasoplast στις 7 Ιουνίου 2022.

 

Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Διασφαλίζουμε την δημόσια υγεία των συμπολιτών μας με αντανακλαστικά και με τη συμβολή εγκεκριμένων επιστημονικών φορέων»

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος έδωσε εντολή και δειγματοληψίες και ανάλυση πραγματοποιήθηκαν από το Εργαστήριο Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης Διοξινών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», που μόλις γνωστοποίησε στον Αντιπεριφερειάρχη έκθεση αποτελεσμάτων των εξειδικευμένων αναλύσεων διοξινών (PCDDs, PCDFs), PCBs, PAHs και βαρέων μετάλλων. Η δειγματοληψία έγινε σε κατάλληλο σημείο εντός του εργοστασίου στις 8 και 9 Ιουνίου 2022.

Στα συμπεράσματα της έκθεσης αποτελεσμάτων της δειγματοληψίας, το Εργαστήριο Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης Διοξινών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» επισημαίνει ότι οι τιμές των ατμοσφαιρικών αερίων βρέθηκαν σε συνήθη επίπεδα για περιοχή με αστικές δραστηριότητες, και κάτω των επιτρεπόμενων ορίων που θέτουν οι αρμόδιοι φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσον αφορά τα βαρέα μέταλλα δεν διαπιστώθηκαν σε καμία περίπτωση υπερβάσεις από τις θεσμοθετημένες τιμές συγκέντρωσης.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Με αυξημένα αντανακλαστικά, αντιμετωπίζουμε κάθε περιστατικό που προκύπτει στην περιοχή μας, τόσο στην άμεση αντιμετώπισή όσο και στις ενδεχόμενες συνέπειές του στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία των συμπολιτών μας. Οι μετρήσεις έδειξαν ότι οι τιμές των ατμοσφαιρικών αερίων βρίσκονται σε συνήθη επίπεδα μετά την πυρκαγιά στη συγκεκριμένη μονάδα στον Ασπρόπυργο.

Η Περιφέρεια Αττικής απευθύνεται σε άριστους επιστήμονες της χώρας μας, όπως το Εργαστήριο «Δημόκριτος», ώστε να έχουμε στα χέρια μας συγκεκριμένες αποδείξεις για την κατάσταση στο περιβάλλον μας, για την προστασία της δημόσιας υγείας.».

Διαβάστε επίσης