Α. Τσίγκος: Είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, παλεύουμε για ασφαλείς συνθήκες διδασκαλίας- ευχές του κ. Τσίγκου για την νέα σχολική χρονιά

Γράφει:

Ασπρόπυργος

13/09/2020, 9:30 μμ

Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!
ΦΟΡΑΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ, ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ : 15ΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ,
ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020 – 2021 πραγματοποιείται μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω του CONID 19.
Η πανδημία ανέδειξε της τεράστιες ελλείψεις στην παιδεία , αλλά και την ευκαιρία να πραγματοποιηθούν σοβαρές επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα , εφόσον υπάρχει θέληση, που θα έδιναν περισσότερες γνώσεις και μεγαλύτερη ασφάλεια στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει χρήματα για να προσλάβει περισσότερους εκπαιδευτικούς και να βρει νέες αίθουσες, αλλά εν μέσω πανδημίας αποφάσισε την αύξηση του πλήθους μαθητών ανά τμήμα.
Σε άλλες χώρες της Ε.Ε. έχουν μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, έχουν βρει συμπληρωματικές αίθουσες και έχουν αυξήσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών .
Η δημοτική μας παράταξη από 24/4/2020 ζήτησε την σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου για την λήψη Άμεσων μέτρων για την Παιδεία στον Ασπρόπυργο.
Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16/6/2020 και παρά την θετική έκφραση της πλειοψηφίας των μελών του για την άμεση λειτουργία του 2ου ΓΕΛ Ασπροπύργου, που θα μπορούσε να αποσυμφορήσει το 1ο ΓΕΛ, τίποτα δεν προχώρησε.
Είμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας για ασφαλείς συνθήκες διδασκαλίας, με την διεκδίκηση για 15μελη τμήματα, για επάρκεια καθαριστριών σε όλη την διάρκεια του σχολικού ωραρίου και την πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων.
Καλή και Δημιουργική Σχολική χρονιά !
Υγεία και δύναμη σε όλα τα παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς, στο ταξίδι της Γνώσης!
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ
Δημοτικός Σύμβουλος
Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης