Αυτό είναι το φύλλο πορείας για την επιστράτευση των 206 γιατρών

Γράφει:

Ελλάδα, Πολιτική

22/03/2021, 7:04 μμ

Στη λύση της επιστράτευσης οδηγήθηκε η κυβέρνηση, καθώς δεν υπήρχε ανταπόκριση στο κάλεσμα προς τους ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να συνδράμουν σε αυτήν τη μεγάλη μάχη που δίνεται στα νοσοκομεία, στην κορύφωση, όπως φαίνεται, της πανδημίας.

Το πρωί ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, για έναν μήνα.

Πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα φύλλα πορείας επίταξης των 206 υγειονομικών. Διαβιβάστηκαν στις αστυνομικές διευθύνσεις της Αττικής, προκειμένου οι αστυνομικοί να τα επιδώσουν έως το τέλος της ημέρας με ταυτοπροσωπία ή θυροκόλληση.

Το φύλλο πορείας για την επιστράτευση των γιατρών

Πελώνη: Αν δεν συμμορφωθούν, θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενη στο ζήτημα της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών, η κυρία Πελώνη τόνισε ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και χαρακτήρισε τη μάχη με την πανδημία «πόλεμο της γενιάς μας». Σημείωσε, παράλληλα, ότι γίνεται μια μεγάλη εθνική προσπάθεια και κάλεσε όλους και ειδικά γιατρούς και υγειονομικούς να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι σε περίπτωση που κάποιοι γιατροί δεν συμμορφωθούν με την επιστράτευση, θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες, από το Σύνταγμα, κυρώσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης