Αυτοψία Κικίλια σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα – «Υψηλός κίνδυνος για πλημμύρες»

Γράφει:

Ασπρόπυργος

18/10/2023, 12:18 μμ

Αυτοψία πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί στα ρέματα του Ασπροπύργου και της Μάνδρας ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα, Βασίλη Παπαγεωργίου, και μηχανικούς του υπουργείου.

Ο Βασίλης Κικίλιας διενήργησε αυτοψία, προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση στα ρέματα του Ασπροπύργου και Μάνδρας, ώστε να διαπιστωθεί τι μέτρα χρειάζεται να ληφθούν, καθώς πρόκειται για δύο περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πλημμυρικά φαινόμενα.

«Όπως όλοι ξέρουμε, ο Ασπρόπυργος και η Μάνδρα είναι δύο περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πλημμυρικά φαινόμενα. Έχουμε ρέματα όπου ήδη γίνονται έργα, έχουμε, όμως, και σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα και σε περίπτωση σφοδρής βροχόπτωσης πρέπει να είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι. Τα βουνά στην περιοχή έχουν υποστεί καταστροφές από πυρκαγιές, άρα επιτείνεται ο κίνδυνος πλημμύρας, και είμαστε εδώ για να εκτιμήσουμε συνολικά την κατάσταση και να κινηθούμε ανάλογα», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Θα πω ξανά για όσους υποκριτικά παριστάνουν ότι δεν κατανοούν τα μέτρα που πήραμε ήδη για τον Κηφισό εν όψει του χειμώνα, ότι καθήκον μας είναι η προστασία των πολιτών. Και προστασία χωρίς μέτρα και έργα πρόληψης δεν υπάρχει. Και όπου αυτά κολλάνε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες μηνών ή και ετών, είναι υποχρέωσή μας να δίνουμε πρακτικές λύσεις, όχι να κοιτάμε απαθείς», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Ο Αντιπεριφρειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, σε δήλωση του στο Facebook ανέφερε: “Αυτοψία σε ρέματα στη Μάνδρα και στον Ασπρόπυργο πραγματοποιήσαμε σήμερα με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Vassilis Kikilias τον γενικό γραμματέα, Βασίλη Παπαγεωργίου και μηχανικούς του υπουργείου.

Προχωράμε σε σχεδιασμό για επιπλέον παρεμβάσεις και είδαμε από κοντά τα έργα που υλοποιούμε η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Υποδομών.

Οι καθαρισμοί ρεμάτων αποτελούν πρώτη μας προτεραιότητα και όλα τα προηγούμενα χρόνια, εκτελούμε εκτεταμένες εργασίες καθαρισμών

Εντατικοποιούμε τις παρεμβάσεις μας, σε αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, με σκοπό την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων.

Είναι καθήκον μας η προστασία των συμπολιτών μας για αυτό και προχωράμε με έργα.”

Διαβάστε επίσης