Αυξημένη φλόγα στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου-Επιστολή του Συλλόγου κατοίκων προς τον Αντιπεριφερειάρχη

Γράφει:

Ασπρόπυργος

31/05/2022, 10:31 πμ

Έντονη φλόγα συνοδευόμενη από πυκνό καπνό και μυρωδιά, παρατηρήθηκε σήμερα το πρωί στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της παραλίας το περιστατικό συμβαίνει συχνά το τελευταίο διάστημα και για πολύ λίγη ώρα, ωστόσο σήμερα ξεκίνησε ξημερώματα και μειώθηκε η ένταση του γύρω στις 10 το πρωί, συνοδευόμενο και από έντονο θόρυβο.

 

Το περιστατικό αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής της παραλίας, γι’ αυτό μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κοσμόπουλο, έστειλαν επιστολή, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια. Ο Σύλλογος ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής να ελέγξουν το περιστατικό, σύμφωνα και με τα κατάλληλα μέσα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που διαθέτουν στην περιοχή, και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποφευχθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κοναξής κοινοποίησε στο Facebook την χαρακτηριστική φράση “Αναμένουμε απαντήσεις…”.

Η επιστολή του Συλλόγου Κατοίκων Παραλίας Ασπροπύργου κοινοποιήθηκε και στον Δήμαρχο κ. Μελετίου, αλλά και στους Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας.

Το περιστατικό κατήγγειλε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ασπροπύργου, κ. Τσοκάνης, κάνοντας λόγο για απουσία μέτρων ασφαλείας τόσο των εργαζομένων, όσο και των κατοίκων της γύρω περιοχής, καθώς αυτά κοστίζουν για τις επιχειρήσεις, ενώ η ποιότητας ζωής των κατοίκων όχι.

Διαβάστε επίσης