Ασπρόπυργος: Φυλάκιση 3,5 ετών για τα σκελετωμένα άλογα

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Ελλάδα

29/10/2021, 5:25 μμ

Καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης του κολαστηρίου στον Ασπρόπυργο – Σοκαριστικές οι περιγραφές των μαρτύρων – Δεν στάθηκε δυνατό να σωθούν όλα τα άλογα.

Σε φυλάκιση τριάμισι χρόνων και χρηματική ποινή καταδικάστηκε για παράβαση του νόμου περί κακοποίησης ζώων ο 72 χρονος εκτροφέας και ιδιοκτήτης χώρου- κολαστηρίου στον Ασπρόπυργο όπου το 2016 βρέθηκαν εκεί 16 άλογα σε άθλιες συνθήκες, δεμένα, σκελετωμένα, άρρωστα και σε ημιθανή κατάσταση.

Οι καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών κινητοποίησαν τις εισαγγελικές αρχές,( Εισαγγελέα Προσταςίας Ζώων) και οδήγησαν σε αυτοψία του χώρου και στη συνέχεια την υπόθεση ενώπιον της δικαιοςύνης.

Μετά από αναβολές – και λόγω πανδημίας- η υπόθεση τελικώς εκδικάστηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, και η καταδίκη του εκτροφέα που είχε τα ζώα σε απάνθρωπες συνθήκες υπήρξε η κατάληξη της δικαστικής διεκδίκησης φιλοζωικών οργανώσεων και ανθρώπων που διεκδικούν την ευζωία για τα ζώα.

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν στο δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ενώ σοκ προκάλεσαν οι φωτογραφίες που προσκομίστηκαν στη δίκη για την κατάσταση που βρέθηκαν από τον εισαγγελέα τα άτυχα ζώα.

Αλλωστε και οι μαρτυρίες των ανθρώπων από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών που πήραν κάποια από τα άλογα χωρίς ωστόσο να μπορέσουν όλα να τα σώσουν, λόγω της προχωρημένης ασιτίας τους, υπήρξαν εξίσου σοκαριστικές με τις φωτογραφίες.

Η Ρόζα Ρούσου, πρόεδρος του Συλλόγου για τα Ιπποειδή, αποκάλυψε πως έφθασε η υπόθεση στη δικαιοσύνη.

“Αυγουστο 2016, είπε η μάρτυρας, λάβαμε μία φωτογραφία από καμμενο άλογο στον χώρο, πήγαμε και διαπιστώσαμε ότι 16 αλογα ήταν μόνιμα δεμένα, πανω σε κόπρανα και ούρα,υπσιστισμένα, σκελετωμένα και άρρωστα. Κάναμε καταγγελία στη Δικαιοσύνη.

Ο κατηγορούμενος εχει καταδικαστεί παλι στο παρελθόν για αντιστοιχα αδικήματα. Ειναι κακοποιητής των ζώων για χρόνια”.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στη συνέχεια στις προσπάθειες για να μπορέσουν αυτά τα κακοποιημένα και σκελετωμένα άλογα να ζήσουν. “Από τα 16 άλογα είπε η μάρτυρας, 12 μπορέσαμε να σώσουμε, τα τέσσερα τα εξαφάνισε και ουδείς γνωρίζει την τύχη τους, ενώ από αυτά που διασώσαμε δύο δεν έζησαν διότι ήταν σε προχωρημένη ασιτία”.

Η δεύτερη μάρτυρας Σταματίνα Ψιμοπούλου, που είδε με τα μάτια της τις άθλιες συνθήκες και την κακοποίηση των αλόγων, κατέθεσε “Δεν πιστεύαμε ότι θα δούμε τέτοιες άθλιες συνθήκες. Ηταν σοκαριστικό. Τα ζώα δεμένα με αλυσίδες χωρίς νερό, χωρίς φαγητό. Σε περιβάλλον τραγικό”.

Πηγή:skai.gr

Διαβάστε επίσης