Αρχίζουν οι εγγραφές για τα Τμήματα Εκμάθησης της Ρωσικής Γλώσσας του Δήμου Ασπροπύργου

Γράφει:

Ασπρόπυργος

02/09/2022, 12:08 μμ

Εγγραφές, από 5 ως 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Ξεκινούν στις 5 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των μαθητών για τα Τμήματα Εκμάθησης της Ρωσικής Γλώσσας, ηλικίας οχτώ (8) ετών και άνω, αλλά και για Ενήλικες.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους (συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες), ηλεκτρονικά στη διεύθυνση tsoleridi.m@aspropyrgos.grαπό τις 5 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Η αίτηση είναι αναρτημένη στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου Ασπροπύργου στην κατηγορία Υπηρεσίες Δημοτών, https://www.dimosaspropyrgou.gr/ypiresies-dimoton/.

Πληροφορίες δίδονται και στα τηλέφωνα : 2132006514, 2132006542.

Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου, να ιδρύσει και να λειτουργήσει το Πρότυπο Σχολείο Εκμάθησης της Ρωσικής Γλώσσας, με αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Σπουδών, όχι μόνο κάλυψε μια πραγματική αναγκαιότητα του πληθυσμού της πόλης, αλλά έδωσε διέξοδο στις μορφωτικές αναζητήσεις πολλών ακόμη Νέων και Επαγγελματιών, απ΄ τον Ασπρόπυργο και όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τα Τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων, θα λειτουργήσουν, όπως πάντα, κάθε Σάββατο, στο Τρίτο (3ο) Γυμνάσιο Ασπροπύργου (Νίκης & Αθανασίου Τσίγκου – Γερμανικά).  Δεδομένου του ενδιαφέροντος που υπάρχει, από κάθε γωνιά της Αττικής, ο Δήμος υπογραμμίζει πως, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής και παρακολούθησης των μαθημάτων και σε μη Δημότες του Ασπρόπυργου.

Οι Εξετάσεις, για την απόκτηση αναγνωρισμένων, από το ΑΣΕΠ, Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας, θα γίνουν σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου Αθηνών, με το οποίο υπάρχει άψογη συνεργασία,  υπό την αιγίδα του κορυφαίου  Κρατικού Πανεπιστημίου του Μ.Β. Λομονόσοφ της Μόσχας (MGU), και τις κατευθύνσεις αυτού.

 Ενημερώνουμε ότι, κατά τη διεξαγωγή των μαθημάτων θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και πρωτόκολλα ασφαλείας, που απαιτούνται για την προφύλαξη της υγείας των μαθητών, ενόψει της πανδημίας του Κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης