Από τον Ασπρόπυργο ορατή η φωτιά – Πολύ δύσκολη η κατάσταση στα Δερβενοχώρια

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Ελλάδα

17/07/2023, 10:07 μμ

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στα Δερβενοχώρια – Φοβούνται μην φτάσει στην Πάρνηθα – Συγκλονίζει βίντεο από το σημείο.

Τεράστια κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού

Τεράστια είναι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για τη φωτιά που καίει από το απόγευμα της Δευτέρας (17/07) στα Δερβενοχώρια, και συγκεκριμένα στο Πάνακτο Βοιωτίας.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν  84 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα ενώ, οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Φοβούνται μη φτάσει στην Πάρνηθα

Οι Αρχές φοβούνται, επειδή το σημείο της Βοιωτίας συνορεύει με την Πάρνηθα, μην περάσει η φωτιά προς τα εκεί και προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση όσο ακόμα πετούν τα εναέρια μέσα, ώστε η κατάσταση να μην ξεφύγει κάθε ελέγχου. Στο βίντεο που εξασφάλισε το ethnos.gr είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο.

Σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στα Δερβενοχώρια η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών, από τον κόμβο της Μάνδρας προς την Θήβα
  • Στην οδό Φυλής από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλείστων
  • Στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ

Στα Δερβενοχώρια η πυρκαγιά ξεκίνησε και συνεχίζει σε δασική έκταση με χερσαίες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί από Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.Στην επιχείρηση επίσης συμμετέχουν 9 επιχειρησιακά εναέρια και ένα συντονιστικό. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ με πυροσβεστικά μέσα και χωματουργικά εργαλεία.

Το 112 έστειλε μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής καλώντας να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, χωρίς εντολή εκκένωσης.

panakto
pankto_10
panakto_002
panakto_30
δερβενοχωρια_3
δερβενοχωρια_2
δερβενοχωρια_1

Διαβάστε επίσης