Από τον Ασπρόπυργο η λεχώνα-κρούσμα κορωνοϊού

Γράφει:

Ασπρόπυργος

19/03/2020, 3:12 μμ

Η μητέρα παραμένει σε καραντίνα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης – Αρνητικό το νεογνό που νοσηλεύεται στη μονάδα προώρων νεογνών

«Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και το αγοράκι είναι σε άριστη κατάσταση», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η καθηγήτρια, διευθύντρια Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν» Σοφία Καλανταρίδου  για το πρώτο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορωνοϊό που γεννήθηκε την Τετάρτη στο Νοσοκομείο.

Το πρώτο τεστ που έγινε στο αγοράκι είναι αρνητικό, αναμένονται και τα αποτελέσματα της rt-PCR.

Σύμφωνα με την ίδια, για την υπόθεση έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επικοινώνησε μαζί της προκειμένου αφενός να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας και του βρέφους και αφετέρου για να συγχαρεί το προσωπικό του νοσοκομείου.

«Είχαμε προετοιμαστεί σωστά, με πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος θετικού για κορωνοϊό, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και τις οδηγίες της επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου. Όλο το προσωπικό της Κλινικής ήταν ενήμερο και σωστά εκπαιδευμένο. Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και το αγοράκι είναι σε άριστη κατάσταση», δήλωσε η κ. Καλανταρίδου.

Η μητέρα, η οποία κατοικεί στον Ασπρόπυργο, μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση, όπου θα παραμείνει σε καραντίναυπό παρακολούθηση, το ίδιο και το νεογνό που μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών.

Σύμφωνα με τους κανόνες, η μητέρα φορούσε μάσκα και το προσωπικό που έκανε τον τοκετό φορούσε ειδικό εξοπλισμό για την προστασία του. Είχε προηγηθεί εκπαίδευση από την επιτροπή λοιμώξεων σύμφωνα με τις οδηγίες. «Υπήρχε μια μικρή επιπλέον δυσκολία, λόγω της στολής του προσωπικού, αλλά όλα πήγαν καλά», λέει η κυρία Καλανταρίδου.

Διαβάστε επίσης