Αποτίμηση των ενεργειών για την κακοκαιρία “Avgi” που χτύπησε Βίλια και Φυλή

Γράφει:

Δυτική Αττική

05/02/2024, 10:54 πμ

Αποτίμηση των ενεργειών της Περιφέρειας Αττικής – Π. Ε . Δυτικής Αττικής με αφορμή την κακοκαιρία «Avgi» από την Κυριακή 28/01/2024 έως και την Τετάρτη 31/01/2024. 

«Από την έναρξη της κακοκαιρίας κατά τις βραδινές ώρες στις 28/01/2024 και έως την ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων στις 31/01/2024, η Περιφέρεια Αττικής – Π.Ε. Δυτικής Αττικής, σε αγαστή συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Δυτικής Αττικής, τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Π.Α. και τους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Φυλής, συνέδραμε με κάθε πρόσφορο τρόπο (διάθεση – παραχώρηση μηχανημάτων), ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα αποκλεισμού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας.

Ειδικότερα, από το μητρώο εργοληπτών της Περιφέρειας Αττικής διατέθηκαν:

16 εκχιονιστικά μηχανήματα στις περιοχές της Κάζας, των Βιλίων και της Φυλής

1 φορτωτής στην αποθήκη άλατος στην Οινόη

1 bobcat στην περιοχή των Βιλίων-Πόρτο Γερμενό

1 jcb στην περιοχή των Βιλίων-Πόρτο Γερμενό», ενώ στις 31/01/2024 διατέθηκε περαιτέρω και 1 ερπυστριοφόρο όχημα τύπου D8 (μπουλντόζα) για τον αποχιονισμό – αποπαγέτωση του δρόμου Φυλής – Δερβενοχωρίων.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι μέχρι κα σήμερα εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα 3 εκχιονιστικά μηχανήματα και 1 φορτωτής ώστε να συνεχιστούν οι ρίψεις άλατος για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

 Θέλω να ευχαριστήσω όλους και έναν έναν  προσωπικά για την άριστη συνεργασία. Με αυτό τον τρόπο δεσμεύομαι να συνεχίσουμε και στο μέλλον». 

Διαβάστε επίσης