Αποκλιμάκωση ή μπλόφα; Επιστρέφουν στη βάση τους κάποιες ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία

Γράφει:

Κόσμος

15/02/2022, 11:07 πμ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ρωσικές δυνάμεις που ολοκλήρωσαν τις ασκήσεις τους στα σύνορα με την Ουκρανία επιστρέφουν στις βάσεις τους

Στη βάση τους επιστρέφουν κάποιες ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Η Μόσχα, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, λέει ότι ορισμένοι στρατιωτικοί που βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία επιστρέφουν στις βάσεις τους, μετά τη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων γύρω από τα ουκρανικά σύνορα που πυροδότησε φόβους για εισβολή.

«Μονάδες της νότιας και δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας… θα αρχίσουν να κινούνται προς τις στρατιωτικές τους βάσεις», αναφέρει το AFP επικαλούμενο ρωσικές πηγές.

 

Τα ρωσικά στρατεύματα θα επιστρέψουν στις βάσεις τους μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων και οι μονάδες της νότιας και δυτικής στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας έχουν αρχίσει ήδη να φορτώνουν τον εξοπλισμό τους για την αποχώρησή τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ την Τρίτη.

«Καθώς οι ασκήσεις πλησιάζουν στο τέλος τους, τα στρατεύματα, όπως συμβαίνει πάντα, θα διεξάγουν συνδυασμένες πορείες προς τις μόνιμες βάζεις τους. Οι μονάδες της Νότιας και της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας που έχουν ολοκληρώσει τα καθήκοντά τους έχουν ήδη αρχίσει να φορτώνουν προσωπικό και εξοπλισμό στα τρένα και στα μέσα μεταφοράς και σήμερα θα αρχίσουν να κατευθύνονται προς τις στρατιωτικές μονάδες τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ορισμένες μονάδες θα πραγματοποιήσουν πεζές πορείες σε παράταξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Είχε αναφερθεί νωρίτερα ότι στρατεύματα σχεδόν όλων των στρατιωτικών περιοχών της Ρωσίας συμμετείχαν σε μαζικές ασκήσεις.

Διαβάστε επίσης