«Απλοί και ασφαλείς Ολυμπιακοί Αγώνες»

Γράφει:

Κόσμος, Πολιτισμός

24/07/2020, 3:22 μμ

Ο  ανώτερος αξιωματούχος των Ολυμπιακών Αγώνων Τζον Κόατες επανέλαβε ότι το Τόκιο πρέπει να διοργανώσει «απλοποιημένους» Αγώνες τον επόμενο χρόνο, με την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών να είναι το πιο σημαντικό ζήτημα στο σχεδιασμό. Ο Κόατες, πρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής και επικεφαλής της επιθεώρησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Αγώνες του Τόκιο 2020, οι οποίοι έχουν αναβληθεί έως το 2021 λόγω της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19.

«Τα καλά νέα είναι ότι και οι 42 χώροι των Αγώνων είναι εξασφαλισμένοι. Το πρόγραμμα είναι το ίδιο», είπε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ στη «Daily Telegraph» του Σίδνεϊ σήμερα, μια μέρα μετά την αντίστροφη μέτρηση ενός έτους για την τελετή έναρξης.
«Αλλά πρέπει να μειώσουμε τον αντίκτυπο στο κόστος της αναβολής, καθώς και να απλοποιήσουμε τους Αγώνες για να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να οργανωθούν αποτελεσματικά, με ασφάλεια, σε αυτό το νέο πλαίσιο.  Με ένα χρόνο να απομένει, δεν υπάρχει σαφής εικόνα. Η κατάσταση με τη COVID-19, τόσο εσωτερικά όσο και διεθνώς, αλλάζει συνεχώς.»
Ο Κόατες υπογράμμισε ότι η εφαρμογή αντισταθμιστικών μέτρων κατά της COVID-19 δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση, αλλά χαιρέτισε τη δέσμευση υψηλού επιπέδου από την ιαπωνική κυβέρνηση, την περιφερειακή κυβέρνηση του Τόκιο και την οργανωτική επιτροπή παιχνιδιών για να συμβεί αυτό.

«Η ΔΟΕ και οι Ιάπωνες εταίροι μας … κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι όχι μόνο οι Αγώνες θα γίνουν τον επόμενο χρόνο, αλλά και οι αθλητές θα παραμείνουν πρώτοι σε όλο τον προγραμματισμό μας», πρόσθεσε.
«Ναι, θέλουμε οι αθλητές του κόσμου να έχουν την στιγμή στους Αγώνες τους, όπως θα είχαν ονειρευτεί. Αλλά πρέπει να βιώσουν εκείνη τη στιγμή σε ένα περιβάλλον όπου η υγεία και η ασφάλειά τους … είναι εξασφαλισμένες.»
Ο Κόατες πρόσθεσε ότι η αντίδραση των αθλητών της χώρας του στην αναβολή ήταν «εμπνευσμένη».

Διαβάστε επίσης