Απάντηση της Δημ. Αρχής Ασπροπύργου για τους επικριτές των social media-οι ενέργειες του Δήμου για την Πανδημία

Γράφει:

Ασπρόπυργος

29/03/2021, 12:00 μμ

Δείτε το Δελτίο Τύπου:

Ο Δήμος Ασπροπύργου και τα Νομικά του Πρόσωπα από την πρώτη στιγμή της Πανδημίας, ακολούθησαν πιστά και εφάρμοσαν τις οδηγίες, τόσο της Πολιτικής Προστασίας όσο και του Ε.Ο.Δ.Υ. για τον περιορισμό της Πανδημίας και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Πέραν της επιχορήγησης της Πολιτείας με ίδιους πόρους εξασφαλίσαμε για τον κάτοικο του Ασπροπύργου και τους εργαζόμενούς μας κάθε μέτρο προστασίας, ενώ παράλληλα ενισχύσαμε και το Θριάσιο Νοσοκομείο με Σύγχρονους Αναπνευστήρες.

Πρόσφατα ο Δήμος προμηθεύτηκε, και σε συνεργασία με τον Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. διεξάγει, rapid tests με εξειδικευμένο προσωπικό, με την προβλεπόμενη επιτροπή, καθώς και το σχετικό πρωτόκολλο που συνέταξαν οι υπηρεσίες.

Οι ενέργειές μας αυτές έτυχαν της απόλυτα θετικής ανταπόκρισης από τους συμπολίτες μας, όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί προσέλευσης αλλά και οι αθλητικοί φορείς, τα μέλη των οποίων εξυπηρετήθηκαν άμεσα.

Φαίνεται ότι η δραστηριότητα αυτή «ΕΝΟΧΛΗΣΕ» κάποιους λίγους.

Αυτούς που συνεχώς ψάχνουν αφορμή να δηλώσουν την αυτοδιοικητική τους παρουσία μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πολίτες όμως γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας ο Δήμος Ασπροπύργου φρόντισε ώστε:

Α) Κανένας πολίτης να μην στερηθεί των παροχών των Κοινωνικών Υπηρεσιών, των Κοινωνικών Δομών «Ο ΠΛΗΣΙΟΝ», του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Β) Κανένα σχολείο, κανένας εκπαιδευτικός, κανένας μαθητής και καμία μαθήτρια δεν έμειναν χωρίς τα απαραίτητα είδη προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, απολυμάνσεις).

Γ) Το προσωπικό των υπηρεσιών σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. και με Ιδιωτικό Κέντρο υπό την επίβλεψη του ιατρού εργασίας, υποστηρίζεται ανελλιπώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Δ) Δημόσιοι χώροι, σχολεία, υπηρεσίες έτυχαν τακτικών πιστοποιημένων απολυμάνσεων.

Ε) Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέσω των δωρεών στο Θριάσιο Νοσοκομείο στηρίχθηκε από την πρώτη στιγμή με σύγχρονους αναπνευστήρες.

ΣΤ) Το εμβολιαστικό Κέντρο στον Ασπρόπυργο λειτούργησε κατά προτεραιότητα μετά από αίτημα του Δημάρχου.

Ζ) Η παροχή δωρεάν rapid test στον πληθυσμό γίνεται σε απόλυτα νόμιμο πλαίσιο και με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων χωρίς να επιβαρύνεται ο πολίτης. Σήμερα η Πολιτεία επικουρεί τις ενέργειές μας αυτές με την Δωρεάν Παροχή rapid test στους πολίτες που θα γίνονται από τους ίδιους τους πολίτες.

            Εμείς θα συνεχίσουμε Σοβαρά και Υπεύθυνα και πάντα στο Προσκήνιο να Υπηρετούμε τον Πολίτη και τις Ανάγκες του.

            Άλλωστε αυτό κάνουμε 15 χρόνια τώρα απέναντι στην «Πανδημία» της κακόβουλης, υστερόβουλης και κυρίως ευκαιριακής κριτικής, για το συμφέρον όλων.

Διαβάστε επίσης