Ανακοίνωση Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Επαγγελματιών Ασπροπύργου-αυτοκινητοπομπή στις 8/1

Ασπρόπυργος

06/01/2021, 6:49 μμ

Δείτε την ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της

ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ- ΕΜΠΟΡΩΝ

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Η Διοικούσα Επιτροπή της υπο σύσταση Ένωσης Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Ασπροπύργου χαιρετίζει τους δεκάδες επαγγελματίες που τη Δευτέρα 4/1 συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ασπροπύργου. Αποδείξαμε ότι έχουμε φωνή, ότι μπορούμε να διεκδικούμε τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν σε αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε στην πόλη μας, μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Με την πρωτοβουλία, για τη σύσταση του Συλλόγου μας, είμαστε πιο δυνατοί να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την επιβίωσή μας, για να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας, για να υπερασπιστούμε την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας.

Δεν ανεχόμαστε η Κυβέρνηση να αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, να αφήνει σμπαραλιασμένο το δημόσιο σύστημα υγείας της περιοχής.

Δεν ανεχόμαστε να μην παίρνει ούτε ένα μέτρο στήριξη των μικρών επαγγελματιών – βιοτεχνών και εμπόρων του Ασπροπύργου.

Δίνουμε έναν αγώνα δίκαιο και τον δίνουμε συντεταγμένα και οργανωμένα με την Ένωσή μας και τους φορείς της πόλης μας.  Έτσι η αγανάκτησή μας γίνεται δύναμη πραγματική και δεν εκτονώνεται άσκοπα όπως επιδιώκουν ορισμένοι.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού.

Έκτακτο αφορολόγητο επίδομα 2.500 ευρώ σε όλους τους μικρούς επαγγελματίες της περιοχής μας που επλήγησαν ή συνεχίζουν να πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα στη Δυτική Αττική.

Επιδότηση ενοικίου στο 100% για όσο θα ισχύσουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα.

Αποζημίωση των μικρών επαγγελματιών που έχουν δει το εμπόρευμά τους να καταστρέφεται όπως ανθοπωλεία, παραγωγοί – έμποροι λαϊκών αγορών και άλλοι.

– Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019.

– Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων – Διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

– Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

– Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

– Αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.

– Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

– Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν ή κλείνουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ σε νέα κινητοποίηση την

 Παρασκευή 8 Γενάρη, 11πμ στο Lidl Ασπροπύργου

Θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αυτοκινητοπομπή στους δρόμους του Ασπροπύργου.

Διαβάστε επίσης