Αναζωπυρώθηκε η φωτιά, κατευθύνεται προς Μέγαρα – Εκκενώνεται ο οικισμός Παπαγιαννέικα

Γράφει:

Δυτική Αττική

21/05/2021, 2:45 μμ

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς που μαίνεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στην περιοχή του Σχίνος Κορινθίας, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα για προληπτικούς λόγους, καθώς οι πυρκαγιά κατευθύνεται στην περιοχή, όπου βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια.

Αυτή την ώρα, γίνεται προσπάθεια από οχήματα – αεροπλάνα για να μην περάσει η φωτιά το δρόμο του Αλεποχωρίου και κινηθεί η φωτιά στον παραθεριστικό οικισμό Ψάθα Βιλίων, με τις εστίες να είναι πολλές και διάσπαρτες, καθιστώντας δύσκολο το έργο να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στον Σχίνο Κορινθίας μετά από ολονύχτιες υπεράνθρωπες προσπάθειες με κάθε μέσο.

Επίσης, στον οικισμό Πευκενέα υπάρχουν πολλά σημεία με εστίες φωτιάς, καθώς και στα Σπαρτά, οι οποίες αρχίζουν να λαμβάνουν μεγαλύτερες διαστάσεις, λόγω των δυνατών ανέμων.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από αέρος ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στο σημείο επιχειρούν 278 #πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 89 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ & το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Κινητοποιήθηκαν 8 Α/Φ, 4 PZL, 2 E/Π καθώς & 1 Ε/Π του ΠΣ ως συντονιστικό. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Το μέγεθος της καταστροφής που άφησε μέχρι στιγμής στο πέρασμά της η μεγάλη πυρκαγιά και κάλυψε απόσταση μέχρι το Αλεποχώρι και τα Μέγαρα, καθώς και τα ενεργά μέτωπα, κατέγραψε την Πέμπτη ένας εκ των δύο ευρωπαϊκών δορυφόρων Sentinel-2.

Όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σύμφωνα με τη δορυφορική εικόνα και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus – EMS, περισσότερα από 25.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η εκτίμηση αυτή έγινε πριν από την απογευματινή ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή και την ολονύχτια συνέχιση του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς.

Διαβάστε επίσης