Ανέγερση 4ου Νηπιαγωγείου και 4ου Δημοτικού Σχολείου στον Ασπρόπυργο

Γράφει:

Ασπρόπυργος

01/06/2020, 2:19 μμ

Ύστερα από συνεργασία του Δήμαχου Ασπροπύργου κ.Μελετίου με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ.Πατούλη, ο Δήμος ανακοίνωσε την ανέγερση 2 σχολικών κτηρίων για το 4ο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου οι νέες υποδομές θα είναι σύγχρονες και ασφαλείς για τους μαθητές και θα αφορούν 2 ανεξάρτητα κτήρια, ένα πολυόροφο (δημοτικό) και ένα ισόγειο (νηπιαγωγείο), ενώ σήμερα το 4ο Δημοτικό Σχολείο στεγάζεται σε αίθουσες προκάτ επί της οδού Κριεζή.

Δείτε το Δελτίο Τύπου του Δήμου:

Μετά από δεκατέσσερα χρόνια διαρκών προσπαθειών από τη Δημοτική Αρχή, με την υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 1276/06.05.2020 (ΑΔΑ: 9ΣΑ17Λ7-ΩΑΛ) Απόφαση Ένταξης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Αττικής, χρηματοδοτείται η ανέγερση δύο νέων κτηριακών σχολικών υποδομών του Ασπρόπυργου, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων ευρώ. (5.300.000 €).

Το έργο αποτελούσε δέσμευση της Δημοτικής αρχής και από τις βασικές της προτεραιότητες αφού θα προσφέρει στα νήπια και τους μαθητές του δημοτικού της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευτικής κοινότητας ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα και του αύριο.

Τη δημοπράτηση του έργου που αφορά το 4ο 2/θέσιο Νηπιαγωγείο και το 4ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου, τα οποία βρίσκονται στο Ο.Τ. 270Α επί της οδού Κριεζή και των πεζοδρόμων Δόξης, Καλλικράτους και Κιλκίς, εντός οικοπέδου επιφανείας 4728,15 τμ, με συνολικό εμβαδόν πραγματοποιούμενης δόμησης 2999,98 τμ., θα κάνουν οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.

Πρόκειται για 2 νέα διδακτήρια εντός του ίδιου οικοπέδου, με ανεξαρτήτους αύλειους χώρους και ανεξάρτητες προσβάσεις.

Το μεν Νηπιαγωγείο είναι ισόγειο, διαθέτοντας υπόγειο, και περιλαμβάνει 2 αίθουσες διδασκαλίας, πολυδύναμο χώρο, χώρο ύπνου, κουζίνα-τραπεζαρία, χώρους υγιεινής, βοηθητικούς χώρους και χώρους διοίκησης.

Το δε Δημοτικό Σχολείο διαθέτει ισόγειο, Α και Β όροφο, υπόγειο και τηρεί το κτιριολογικό πρόγραμμα 12/θεσίου Δημοτικού Σχολείου, δηλαδή περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια, ΑΠΧ, Κυλικείο, Κουζίνα, τραπεζαρία, Βιβλιοθήκη, χώρους υγιεινής, βοηθητικούς χώρους και χώρους διοίκησης. Στο υπόγειο υπάρχουν βοηθητικοί χώροι και χώρος στάθμευσης. Στο Δημοτικό υπάρχει επίσης στεγασμένος χώρος διαλλείματος.

Η κατασκευή των κτιρίων θα ακολουθήσει τις σύγχρονες αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Ο Δήμος Ασπροπύργου θα προχωρήσει άμεσα στις εργασίες κατεδάφισης των κτισμάτων που βρίσκονται στο οικόπεδο επί της οδού Κριεζή και των πεζοδρόμων Δόξης, Καλλικράτους και Κιλκίς, που θα ανεγερθούν τα δύο νέα σχολικά συγκροτήματα.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου εξέφρασε για μία ακόμα φορά την ικανοποίηση του προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη, και την ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε., για τη συνεργασία και την λήψη μιας απόφασης που για χρόνια ήταν ζητούμενο από την τοπική κοινωνία του Ασπροπύργου. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Ασπροπύργου, συνέβαλλαν αποφασιστικά με μελέτες, σχέδια, μετρήσεις και λοιπές τεχνικές εργασίες, έτσι ώστε σήμερα να προκύψει αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Δε σταματάμε όμως εδώ, συνεχίζουμε με δικές μας δαπάνες τις απαιτούμενες επεμβάσεις στο χώρο έτσι ώστε το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό. Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη Δημοτική μας Αρχή, που συνεχίζει σταθερά να διεκδικεί και να πετυχαίνει, ανταποδίδοντας στους πολίτες τη διαχρονική εμπιστοσύνη τους.

Διαβάστε επίσης