Αλ.Μυλωνάς για καύσεις και Σκραπ: Δεν βρίσκουν λύση γιατί δεν μπορούν να δουν το πρόβλημα

Γράφει:

Ασπρόπυργος

30/05/2021, 10:41 πμ

Δείτε την ανακοίνωση του κ. Μυλωνά στο Facebook:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Διοίκηση, δια στόματος του Δημάρχου ομολόγησε κυνικά πως:

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΡΑΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΚΑΙΝΕ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «ο Δήμος έχει εξαντλήσει τις ενέργειες του με τις μηνύσεις που περιμένει να εκδικαστούν» καθώς και ότι «το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ειδοποιεί και να ανοίγει δρόμο στην πυροσβεστική»
Αλήθεια, ακόμα αναρωτιέστε γιατί χρόνο με το χρόνο τα φαινόμενα ανεξέλεγκτης καύσης αυξάνονται?
Δεν μπορούν να βρουν λύση γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν το πρόβλημα!

Ο συνδυασμός #Ασπρόπυργος_ΜΠΡΟΣΤΑ έχοντας μελετήσει διεξοδικά το θέμα, έχει συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων και προτάσεων προκειμένου να αρχίσει να φαίνεται μια λύση.
Είμαστε διατεθειμένοι, να βγούμε #ΜΠΡΟΣΤΑ,να αναλάβουμε δράσεις και πρωτοβουλίες.

Η λύση του προβλήματος δεν βρίσκεται στην αύξηση της αστυνόμευσης (απαραίτητη βέβαια) αλλά σε ένα ισχυρό #ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ_ΣΧΕΔΙΟ, που θα απελευθερώσει όλες τις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις και θα μεταμορφώσει την περιοχή.
Ο #Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε :
– εύρεση όλων των ιδιοκτητών της περιοχής ανα ΚΑΕΚ, ώστε να εξεταστεί κάθε περίπτωση ξεχωριστά, όσον αφορά τον καθαρισμό και φαινόμενα καταπάτησης.
– εξαγορά των μικρών οικοπέδων,
– στην διαπλάτυνση των οδών( κυρίως των κάθετων που οδηγούν στην Λ.ΝΑΤΟ,
– στον τμηματικό καθαρισμό και φωταγώγηση από Λ.ΝΑΤΟ και προς το Βορρά,
-Δημιουργία δημοτικού σημείου με παροχές, κρουνούς και λοιπές διευκολύνσεις στα πυροσβεστικά οχήματα
– στην δημιουργία προτύπου περιβαλλοντικού – ενεργειακού πάρκου, με στόχο την προσέλευση κοινού και μαθητών από όλη την Αττική και
– ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ #καμπάνια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης αλλά και της Περιφέρειας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος ώστε να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα και να αντληθούν πόροι από το Πράσινο Ταμείο για την υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν αυτή την τόσο ταλαιπωρημένη περιοχή και τους κατοίκους της.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, σε μια κίνηση κατανόησης του προβλήματος οι #επιχειρηματίες και οι #ιδιοκτήτες_γης θα πρέπει να συντάξουν ένα μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο και τους φορείς που εμπλέκονται ώστε να δρομολογηθούν μέτρα και δράσεις που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την καθαριότητα.

Αυτό που σήμερα είναι ντροπή για την πόλη μας και εστία μόλυνσης και υποβάθμισης για τους κατοίκους, θα πρέπει την επόμενη δεκαετία να γίνει #ΝΕΑ_ΖΩΗ για όλους μας και #Μήνυμα_ελπίδας για τον τόπο μας.

Ας συμφωνήσουμε λοιπόν σε αυτήν την βάση και ας ξεκινήσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για το αυτονόητο. Την ζωή που μας αξίζει.

#Ασπρόπυργος_ΜΠΡΟΣΤΑ

Διαβάστε επίσης