Αλλες τρεις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη -Από δύο γυναίκες και έναν άνδρα

Γράφει:

Ελλάδα

19/04/2023, 1:34 μμ

Ακόμα τρεις καταγγελίες, πέραν της υπόθεσης με την Ελένη Χρονοπούλου, φέρεται να υπάρχουν εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη, δύο για εργασιακό εκφοβισμό και μία για κακοποιητική συμπεριφορά, ωστόσο και οι τρεις μπήκαν στο αρχείο και δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη.

Σύμφωνα με την εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρωινό μας» υπάρχουν νέες καταγγελίες, οι δύο αφορούν γυναίκες και η μία έναν άνδρα.

Η πρώτη περίπτωση αφορά γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία φέρεται να έχει μιλήσει για κακοποιητική συμπεριφορά από τον Αλέξη Γεωργούλη για ένα συμβάν που σημειώθηκε προ διετίας, όταν είχε βγει για ποτό με τον πρώην ευρωβουλευτή και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά.

Η δεύτερη καταγγελία προέρχεται από έναν άνδρα, πρώην συνεργάτη του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κάνει λόγο για άσχημες συμπεριφορές και εργασιακό εκφοβισμό που είχε δεχτεί από τον ευρωβουλευτή, όσο ο ίδιος εργαζόταν στο γραφείο του στην Ευρωβουλή.

Ωστόσο σημειώνεται, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 πως υπάρχει και τρίτη καταγγελία, η οποία έγινε από μια νεαρή εργαζόμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη και αφορά εργασιακό εκφοβισμό. Η αναφορά έγινε το 2020 για ενόχληση στον εργασιακό χώρο και ακολούθησε εσωτερικός έλεγχος για την υπόθεση, όμως δεν βρέθηκαν στοιχεία και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Η πρώτη ανάρτηση της Ελένης Χρονοπούλου για την καταγγελία κατά Γεωργούλη

Χθες η Ελένη Χρονοπούλου έκανε την πρώτη της ανάρτηση μετά την καταγγελία κακοποίησης εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη και εξήγησε τα γεγονότα.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εξηγεί ότι κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2020 για βιασμό και σωματική βλάβη. Μάλιστα, σημειώνει πως «η καταγγελία μου έγινε την επόμενη ημέρα του συμβάντος, προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις κ.ά.), και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για τον χειρισμό της υπόθεσης».

Παράλληλα αναφέρει πως «η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας», ενώ πετά «καρφιά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων».

Η ίδια σημείωσε πως δεν επιθυμεί η όποια δημόσια παρουσία της να καθορίζεται από αυτήν τη δυσάρεστη για εκείνη υπόθεση», τονίζοντας πως «έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Πότε θα συζητηθεί η άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Γεωργούλης και οι δικηγόροι του θα ενημερωθούν για τη δικογραφία και στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής θα κληθεί από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων για να καταθέσει τη δική του άποψη. Μετά το ζήτημα να φτάσει στην Ολομέλεια για να αποφασίσει αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του κ. Γεωργούλη. Στη συνέχεια, τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

Ωστόσο σημειώνεται πως μπορεί να χρειαστούν και δύο και τρεις μήνες για να έρθει στην Ολομέλεια, αλλά αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ακόμη η Ολομέλεια στο Στρασβούργο, οπότε δεν είναι γνωστό αν έχει αποφασιστεί εάν θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων στο τέλος Απρίλη ή θα πάει ακόμη πιο πίσω.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, αναμένεται να δούμε εάν θα πάρει σειρά προτεραιότητας τώρα στην επιτροπή που έρχεται έτσι ώστε να ξεκινήσει και πρακτικά η διαδικασία.

Πηγή:iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης