Αλέκος Μυλωνάς στο Open:Ο Ασπρόπυργος είναι η ατμομηχανή της χώρας-Αν γίνει lockdown θα παραλύσει

Ασπρόπυργος

17/12/2020, 10:16 πμ

Ο Αλέκος Μυλωνάς σε σημερινή του συνέντευξη στο Open Beyond, για την πιθανότητα επιβολής lockdown στον Ασπρόπυργο, ανέλυσε το πρόβλημα σε τέσσερις πυλώνες.

Ο Αλέκος Μυλωνάς, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ασπροπύργου και επικεφαλής της Δημ. Παράταξης “Ασπρόπυργος Μπροστά”, εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί να επιβληθεί lockdown στον Ασπρόπυργο, καθώς θα παραλύσει η οικονομία της χώρας. Ο κ. Μυλωνάς, που έχει νοσήσει κι ο ίδιος από κορονοϊό το προηγούμενο διάστημα, καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία, αλλά και τα όσα βιώνει με την προσωπική τριβή που έχει με τους συντοπίτες του, αποκάλυψε ότι το μείζον θέμα είναι η ατομική ευθύνη.

«Δυστυχώς, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν το παίρνει σοβαρά» κι ως εκ τούτου δεν τηρεί και τα μέτρα, είπε ο κ. Μυλωνάς και τοποθέτησε το πρόβλημα σε τέσσερις πυλώνες. “Ο πρώτος είναι ότι έχουμε 10.000 και πλέον επισκέπτες καθημερινά από άλλες περιοχές, εντός κι εκτός Αττικής που δουλεύουν στις επιχειρήσεις και μεταφέρουν ιικό φορτίο. Ο δεύτερος είναι ότι έχουμε στα όρια του δήμου δύο καταυλισμούς Ρομά, που δεν είναι οργανωμένοι οικισμοί, αλλά πρόκειται για σκηνίτες κι έτσι δεν γίνεται να ελεγχθούν και να περιοριστούν. Εχουν γίνει απολυμάνσεις στους χώρους αυτούς, έχει υπάρξει ενημέρωση, αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για σκηνίτες δεν μας επιτρέπει να κάνουμε και πολλά πράγματα. Το τρίτο είναι ότι υπάρχουν πολλοί μετανάστες που ζουν σε αγροικίες κατά μεγάλες ομάδες. Και, τέταρτον, υπάρχει μεγάλη μερίδα κόσμου που αρνείται την σοβαρότητα της κατάστασης» επεσήμανε.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Είμαι μηχανικός κι όταν νόσησα φρόντισα να ενημερώσω όλους τους γύρω μου. Μού είπε συνάδελφος μηχανικός ότι είναι ψέμα, μια γρίπη κι αν ξαναέκανα τεστ δεν θα έβγαινα θετικός…».

Για το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown στον δήμο ήταν ξεκάθαρος: «Δεν μπορούμε να κάνουμε lockdown όπως γίνεται σε επαρχιακές πόλεις, γιατί θα σταματήσει η παραγωγική μηχανή της χώρας. θα παραλύσει η χώρα. Ο Ασπρόπυργος είναι η ατμομηχανή της χώρας. Εδώ εδρεύουν οι μεγάλες εταιρείες logistics και πολλές παραγωγικές εταιρείες»

Για το πώς πρέπει να «χαλιναγωγήσουν» την πανδημία είπε ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι «να  εντατικοποιηθούν τα μέτρα και να γίνει στοχευμένη ενημέρωση εκεί που λοιμωξιολόγοι και δήμος έχουν επισημάνει το πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης