Αλέκος Μυλωνάς: Με συγκεκριμένα έργα σε κάθε γειτονιά αλλάζουμε όλον τον Ασπρόπυργο

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Εκλογές 2023

01/10/2023, 1:01 μμ

Από την Άνω Φούσα, Νεόκτιστα και την Παραλία συνεχίζουμε τη μεγάλη πορεία Νίκης της Κοινωνίας του Ασπροπύργου.

Ο Αλέκος Μυλωνάς, Υποψήφιος Δήμαρχος Ασπροπύργου με τον συνδυασμό «Ασπρόπυργος ΜΠΡΟΣΤΑ», συνέχισε τη μεγάλη πορεία Νίκης της Κοινωνίας του Ασπροπύργου στην Άνω Φούσα (25.09.2023), στον βασανισμένο οικισμό Νεόκτιστα (26.09.2023) και την παραμελημένη Παραλία (29.09.2023).

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέκος Μυλωνάς ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τις τομές που θα κάνει ως νέα διοίκηση του Δήμου ώστε να υπάρξει άμεση βελτίωση των συνθηκών της καθημερινής  ζωής των κατοίκων που πλήττονται από τους μαύρους τοξικούς καπνούς, την έντονη παραβατικότητα και εγκληματικότητα, την θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης με μπαζοσκουπίδια και πάσης φύσεως εναποθέσεις, την επικινδυνότητα της οδικής και πεζής μετακίνησης, τον ελλιπή ηλεκτροφωτισμό, τις ανεπάρκειες της δημοτικής φροντίδας, παιδικών χαρών, αθλητικών χώρων, κοινόχρηστων χώρων, καθαρισμών οικοπέδων-αγροτεμαχίων, στάσεων ΟΑΣΑ κ.α.

Ως επόμενη Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει σε σημαντικές τομές για την διοίκηση της πόλης.

  • Την ίδρυση Αποκεντρωμένων σημείων Διοίκησης του Ασπροπύργου, με οργανωμένη πολιτική και υπηρεσιακή παρουσία του Δήμου, με 24ωρη λειτουργία γραμμής Δημότη & Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα ηγούνται αυτής της προσπάθειας ελέγχου των έργων και των πολιτικών που θα εφαρμόζονται.
  • Τη καθιέρωση του θεσμού της Πρότυπης Γειτονιάς Καθαριότητας.
  • Την οργάνωση αυτονόητων παρεμβάσεων άμεσης απομάκρυνσης εστιών μπαζοσκουπιδιών, καθαρισμών με εντοπισμό όλων των ιδιοκτητών οικοπέδων, ενίσχυσης ηλεκτροφωτισμού με υψηλούς πυλώνες ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι σε βανδαλισμούς. Μάλιστα, ο Αλέκος Μυλωνάς σημείωσε ότι σε ορισμένες περιοχές οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν τουλάχιστον 5-10 χρόνια να καθαριστούν.
  • Την απαραίτητη συνεργασία της άμεσα ενισχυμένης Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛ.ΑΣ.

 

«Πραγματικά θα κάνουμε πράξη την Αυτοδιοίκηση στις γειτονιές μας!»

 

Οι άμεσες ενέργειες που εξήγγειλε, αναπτύσσουν μια σχέση σεβασμού, εμπιστοσύνης και κυρίως πράξεων που  δημιουργούν στους πολίτες αίσθημα ασφάλειας και παρουσίας της Δημοτικής Διοίκηση. Συγκεκριμένα:

Για την Άνω Φούσα | Ορίζεται ως κοντινότερο Σημείο Αποκεντρωμένης Διοίκησης τον Λόφο Κυρίλλου, προχωράει η άμεση ανάπλαση της πλατείας Μαυροπούλου, πιστοποιείται η παιδική χαρά και οριοθετείται προς την πλευρά της οδ. Θρασύβουλου, εφαρμόζονται κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην οδό Θρασυβούλου στο τμήμα του αστικού ιστού, γίνεται ανάπλαση του αθλητικού χώρου στην πλατεία Άγιου Κωνσταντίνου και Ελένης ενώ δημιουργείται πιστοποιημένη παιδική χαρά στην γειτονιά βόρεια του ΟΣΕ και τέλος, επεκτείνεται η Δημοτική συγκοινωνία στις περισσότερες περιοχές την Άνω Φούσας.

Για τα Νεόκτιστα | Ιδρύεται η μία από τις πέντε δομές Αποκεντρωμένης Δημοτικής Διοίκησης, προχωράει η ανακατασκευή των αθλητικών χώρων και συγκεκριμένα του κλειστού γυμναστηρίου και υλοποιείται η συνολική ανάπλαση του οικισμού. Μάλιστα ο Υποψήφιος Δήμαρχος επισήμανε ότι τα Νεόκτιστα με τις ενέργειες και τα μέτρα αποκατάστασης της τάξης, των συνθηκών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και προστασίας-φύλαξης θα γίνουν ξανά γειτονιά  νοικοκυρεμένη, ασφαλής τόπος,  με βασικές κοινόχρηστες υποδομές.

Για τη Παραλία | Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και του κτήματος ραπανάκη. Όπως και σε άλλους οικισμούς του Ασπροπύργου ίδρυση σημείου Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην οδό Αγίων Αναργύρων στο τμήμα του αστικού ιστού. Ολοκλήρωση Μελέτης ομβρίων και του δικτύου αποχέτευσης.

Ο Αλέκος Μυλωνάς τόνισε σε κάθε ομιλία του ότι: «Θέλω να είμαι ένας χρήσιμος Δήμαρχος, κάνοντας ουσιώδη πράγματα και όχι κινήσεις βιτρίνας. Είμαστε εδώ να δώσουμε συγκεκριμένες λύσεις στα άλυτα προβλήματα των προηγούμενων δεκαετιών. Έχουμε συγκροτήσει μια δυνατή ομάδα ανθρώπων της κοινωνίας για να διατρανώσουμε τη θέληση μας να βάλουμε ένα τέλος στην απαξίωση της ζωής στην Άνω Φούσα, στα Νεόκτιστα, σε όλη την επικράτεια του Ασπροπύργου. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ με σχέδιο άμεσης βελτίωσης της καθημερινότητας και άμεσων λύσεων για τα μεγάλα ζητήματα. Η δική σας εντολή μπορεί να φέρει την ΠΟΛΗ  μας ΜΠΡΟΣΤΑ σε μια μεγάλη νίκη. Ο  ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ θα πάει Μπροστά!  Δε γυρίζει Πίσω!».