Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό πέρασε σε γέφυρα της Αττικής Οδού

Γράφει:

Ελλάδα

10/07/2023, 11:23 πμ

Για απόλυτα ασφαλή διέλευση του C-17 κάνουν λόγο πηγές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Εκατοντάδες σχόλια προκάλεσε βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok και στο οποίο φαίνεται ένα θηριώδες αεροπλάνο να περνάει πάνω από την Αττική Οδό, σε γέφυρα, με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως αναφέρουν πηγές του αεροδρομίου πρόκειται για ένα αμερικανικό μεταγωγικό C-17 με τις αφίξεις τέτοιου τύπου αεροπλάνων να είναι, κατά τις ίδιες πηγές, συχνές στο «Ελ. Βενιζέλος».

Δείτε το βίντεο

@forces_playground

C-5 Galaxy Size Comparison #tiktokusa #fyp #viral

♬ Nure – Pette Bella Remix – Ömer Bükülmezoğlu

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα συγκεκριμένα αεροσκάφη προσγειώνονται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είτε για ανεφοδιασμό είτε για τεχνικούς κλόγους είτε στα πλαίσια ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση, τόνιζαν οι ίδιες πηγές από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η γέφυρα στην οποία κινήθηκε το αμερικανικό μεταγωγικό είναι κατασκευασμένη με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από Antonov.

Σημειώνεται ότι μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 είχαν χρησιμοποιήσει οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης χιλιάδων Αμερικανών και Αφγανών από την Καμπούλ μετά την παράδοση της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν στους Ταλιμπάν τον Αύγουστο του 2021.

Τότε, μάλιστα, είχε γίνει viral η φωτογραφία με εκατοντάδες ανθρώπους να είναι στοιβαγμένοι μέσα στο θηριώδες μεταγωγικό με το αμερικανικό «Πεντάγωνο» να ανακοινώνει ότι με την επίμαχη πτήση είχαν μεταφερθεί συνολικά 823 επιβάτες, αριθμός υπερδιπλάσιος της κανονικής χωρητικότητάς του.

Διαβάστε επίσης