Αδ. Γεωργιάδης: Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους ηλικιωμένους που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Γράφει:

Πολιτική

11/01/2024, 12:11 μμ

Την διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας κυρίως σε ηλικιωμένους που δεν είχαν εμβολιαστεί, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε έκτακτη ενημέρωση με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο νέος υπουργός Υγείας είπε πως τα εμβόλια δίχασαν, αλλά είναι απαραίτητα για την προστασία της υγείας των πολιτών και της λειτουργίας της κοινωνίας.

«Θα διαγράψουμε τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί κατά την περίοδο της πανδημίας», είπε ο υπουργός χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως μια ενέργεια συμφιλίωσης. «Το θέμα του εμβολιασμού δίχασε όχι μόνο την ελληνική κοινωνία, αλλά και τους ανθρώπους ανά τον κόσμο», είπε.

«Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι, γίνεται γιατί το χρειαζόμαστε», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «ένα πρώτο συμπέρασμα από τα στοιχεία, είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού, τόσο για την γρίπη όσο και για τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο του «Covid 19», δεν είναι τίποτα άλλο, όπως όλα τα εμβόλια που κάνουμε από τα παιδικά μας χρόνια. Είναι ένα δοκιμασμένο εμβόλιο, έχει δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλο. Όσοι το κάνουν σώζουν τη ζωή τους, στα σίγουρα».

«Θα πρέπει να γίνει ρουτίνα ο εμβολιασμός κατά της Covid. Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε την εμβολιαστική κάλυψη που φέτος έχει πάει καλύτερα από πέρυσι και να γίνεται το εμβόλιο του κορονοϊού και στα φαρμακεία», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τέλος ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα κάνει μεγάλη καμπάνια το υπουργείο για να πειστούν οι πολίτες για την αξία του εμβολιασμού για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε επίσης