Αγησίλαος Τσίγκος: 9 προτάσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού- ζητάμε Κέντρο Υγείας στον Ασπρόπυργο

Γράφει:

Ασπρόπυργος

08/04/2020, 3:19 μμ

Η Δημοτική Παράταξη “ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ”, με επικεφαλής τον κ. Τσίγκο Αγησίλαο προτείνει μιά σειρά εννέα σημαντικών σημείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού από την Δημοτική Αρχή του Ασπροπύργου. Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίγκος προτείνει την απαλλαγή πληρωμής δημοτικών τελών για εργαζόμενους, που απολύθηκαν ή έκλεισαν οι επιχειρήσεις που εργάζονταν, οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα να είναι κατάλληλα τροφοδοτημένοι για την προστασία τους και την επέκταση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, για την υποστήριξη των ευάλωτων ατόμων.

Επίσης, η Δημοτική Παράταξη “ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ” ζητάει την δημιουργία Κέντρου Υγείας στον Ασπρόπυργο, το οποίο βεβαίως θα καλύπτει τοπικές ανάγκες, θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και θα επιφέρει συμβάλει και στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

 

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης:

Οι προτάσεις της Δημοτικής μας Παράταξης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Ασπροπύργου
Κ. Μελετίου Νικόλαο
ΚΟΙΝ.
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Κ. Τσόκα Θεμιστοκλή

Σε αυτές τις δραματικές συνθήκες έκτακτης ανάγκης, που βιώνουμε με την εξάπλωση του κορωνοϊού και μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, η Δημοτική παράταξη ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ καταθέτει προς τη Δημοτική Αρχή προτάσεις για την λήψη άμεσων μέτρων, προκειμένου να προστατεύσουμε τους δημότες, επαγγελματίες της πόλης, καθώς να προστατευτούν οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Προτείνουμε :

1. Για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα, την Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου.

2. Απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος για εργαζόμενους, που απολύθηκαν ή έκλεισαν οι επιχειρήσεις που εργάζονταν, εξαιτίας των κρατικών περιορισμών στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

3. Άμεση αναστολή όλων των πλειστηριασμών ακίνητης περιουσίας για χρέη από πρόστιμα στο Δήμο . Αναστολή όλων των εισπρακτικών μέτρων για οφειλές στο Δήμο για 4 μήνες,, από την αρχή της κρίσης στην χώρα μας, (δέσμευση λογαριασμού – αποστολή οφειλής στην εφορία).

4. Πάγωμα των δόσεων ρυθμισμένων χρεών προς το Δήμο, πολιτών και ελεύθερων επαγγελματιών, που έχασαν τη δουλειά τους ή έκλεισαν τα μαγαζιά τους, για 4 τουλάχιστον μήνες, από την αρχή της κρίσης στην χώρα μας, καθώς και όποιων άλλων πολιτών αιτηθούν σχετικά, λόγω ευρύτερων συνεπειών στην οικονομία.

5. Επισημαίνουμε την ανάγκη για την επαρκή επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» , ώστε να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την υποστήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας, να εξασφαλιστεί η επαρκής σίτιση και παροχή μέσων ατομικής προστασίας και υγιεινής.

6 .Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα πρέπει να τροφοδοτηθούν με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας, ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτα και με ασφάλεια για τους ίδιους και τους γύρω τους. Οι υπηρεσίες street-work θα πρέπει να υποστηριχτούν, καθώς ο ρόλος τους θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος.

7. Την συνεχή διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους, (όπως στάσεις λεωφορείων, πλατείες, σημεία όπου υπάρχει πυκνή διέλευση δημοτών), σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς και στο αμαξοστάσιο .

8.Η δημοτική αρχή πρέπει να αξιοποιήσει την υποδομή των δημοτικών κτιρίων για την οργάνωση κέντρων αιμοδοσίας, που θα επιτρέπουν την εύκολη προσέλευση των δημοτών, που επιθυμούν να εκδηλώσουν έτσι την αλληλεγγύη τους, χωρίς παράλληλα να μεταφέρουμε πίεση στα νοσοκομεία.

9. Σε αυτές της δραματικές συνθήκες η έλλειψη ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ στην Πόλη μας , δημιουργεί ανασφάλεια στους Δημότες. Να απαιτήσουμε να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό, καθώς και να εφοδιαστεί με το απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ. Να λειτουργήσει σε καθημερινή βάση , ώστε να συμβάλει και στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Με κοινωνική αλληλεγγύη, υπευθυνότητα και ψυχραιμία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την σημερινή δύσκολη κατάσταση. Δηλώνουμε ότι είμαστε στην διάθεση της Δημοτικής αρχής, για οποιαδήποτε άμεση δράση και κινητοποίηση χρειαστεί.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06/04/2020

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΣΙΓΚΟΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ

 

Διαβάστε επίσης