Αίτημα αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών του Ασπροπύργου για μέτρα στήριξης

Γράφει:

Ασπρόπυργος

11/01/2021, 5:30 μμ

Δείτε το Αίτημα:

 

ΠΡΟΣ : Κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Υπουργό Οικονομικών. 

Κ. Άδωνι-Σπυρίδων Γεωργιάδη

Υπουργό Ανάπτυξης κ Επενδύσεων.

ΚΟΙΝ: κ.κ. Βουλευτές Ελληνικού

Κοινοβουλίου

 

ΑΙΤΗΜΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΗΣ

ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Εμείς οι μικροί επαγγελματίες του Δήμου Ασπροπύργου , που πολλοί από μας με αίμα κρατήσαμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές στα χρόνια της κρίσης, άλλοι που με ελπίδες ξεκινήσαμε κάτι τα τελευταία χρόνια, σήμερα βιώνουμε περισσότερο από ποτέ την απειλή του λουκέτου, βλέπουμε τα χρέη μας να μεγαλώνουν, και τα έσοδα να είναι πενιχρά ή ακόμα και μηδαμινά εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Ζούμε περισσότερο από ποτέ μέσα στην αβεβαιότητα και στο άγχος για το τι μέλλει γενέσθαι με τα μαγαζιά μας, με το εισόδημά μας, με τη ζωή και την υγεία των οικογενειών μας.

Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την εξάπλωση της πανδημίας στις γειτονιές μας. Γιατί δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ που αντικειμενικά αποτελούν χώρους συνωστισμού σε ολόκληρη την περιοχή, γιατί με δική της ευθύνη συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής, γιατί δεν προστάτευσε όπως έπρεπε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που ζουν χρόνια εδώ.

Αγανακτούμε, όταν τη στιγμή που βιώνουμε αυτή την κατάσταση βλέπουμε στελέχη της Κυβέρνησης να μας απειλούν, όπως πρόσφατα έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αγανακτούμε, γιατί ενώ η Κυβέρνηση έχει τη βασική ευθύνη για την εξάπλωση της πανδημίας στη Δυτική Αττική, ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα και δε λέει κουβέντα για ειδικά μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών του Δήμου Ασπροπύργου.

Αγανακτούμε,  γιατί λίγα μέτρα μακριά από τις δικές μας μικρές και κλειστές επιχειρήσεις, υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις και όμιλοι που συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς κανέναν έλεγχο.

Αγανακτούμε, ακόμα και με τις ηγεσίες συλλόγων – σφραγίδα στην περιοχή μας που δήθεν μας εκπροσωπούν και όλο αυτό το διάστημα δεν έβγαλαν άχνα για τα πραγματικά μας προβλήματα και το μόνο που έκαναν είναι να ευχαριστήσουν την Κυβέρνηση για «τα ευεργετικά μέτρα» που πήρε. Για αυτό το λόγο άλλωστε έχουν πλήρως απαξιωθεί στα μάτια μας και στα μάτια όλων των συναδέλφων της περιοχής.

Απαιτούμε έκτακτα μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματιών του Ασπρόπυργου   :

– Άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού.

– Επιδότηση ενοικίου στο 100% για όσο θα ισχύσουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα.

– Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

–  Διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

– Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

– Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

– Αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.

– Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

– Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν ή κλείνουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

 

 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

Αυτοαπασχολούμενοι – Μικροί Επαγγελματίες και Έμποροι Ασπροπύργου

Διαβάστε επίσης