Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης για ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών

Γράφει:

Ελλάδα

07/01/2022, 1:50 μμ

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση, προαναγγέλλοντας πρόγραμμα επιδότησης για ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών.

Ο Κ. Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό μήνυμά του έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα που αφορά συνολικά την εξοικονόμηση ενέργειας, ώστε τα ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίες στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται.

«Συνεχίζουμε, λοιπόν, ν’ απαντάμε στις προκλήσεις του σήμερα, χτίζοντας ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο αύριο για όλους. Με μέτρα αποτελεσματικά, αλλά και λογικά. Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε και στη νέα χρονιά. Με αυτοπεποίθηση, τόλμη και δύναμη. Γιατί μπορεί τα δύσκολα να είναι γύρω μας. Αλλά τα καλύτερα είναι μπροστά μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως για έναν ακόμη μήνα η κυβέρνηση θα στηρίξει νοικοκυριά, αγρότες, αλλά και τις επιχειρήσεις απέναντι στην παγκόσμια αναταραχή στις τιμές ενέργειας. Μόνο τον μήνα Ιανουάριο θα διατεθούν ακόμη 400.000.000 ευρώ, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, και θα παρακολουθεί διαρκώς το φαινόμενο μέχρι την αποκλιμάκωσή του.

Πηγή:iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης