«Έπεσαν» οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση του Α’ Βρεφονηπιακού Σταθμού Ασπροπύργου

Γράφει:

Ασπρόπυργος

20/04/2021, 11:30 πμ

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η απόφαση για την έναρξη των έργων ενεργειακής αναβάθμισης στον Α’ Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Ασπροπύργου, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, παρουσία του δημάρχου Ν. Μελετίου

Στην υπογραφή της πράξης για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας (ΑΔΑ: Ω1Γ47Λ7-1ΙΞ) στον Α’ Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Ασπροπύργου, προϋπολογισμού περίπου 650.000 ευρώ, προχώρησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, παρουσία του δημάρχου Ασπροπύργου Νίκου Μελετίου.

Στη συνάντηση εργασίας με αφορμή τις σχετικές υπογραφές, συμμετείχαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος και ο προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Δημήτρης Δρόσης.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Α’ Βρεφονηπιακού Σταθμού επί των οδών Αγίου Γεωργίου και Σαχτούρη στον Ασπρόπυργο και κρίνεται ως απαραίτητο, καθώς το κτίριο χαρακτηρίζεται από υψηλές ενεργειακές καταναλώσεις.

Η ενεργειακή αναβάθμιση προβλέπεται να επιτευχθεί μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών, με στόχο τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, αλλά και την επίτευξη υψηλού επιπέδου θερμικής άνεσης. Με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις η υπολογιζόμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας είναι 194,2 (kWh/m2).

Οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του Ε.Π. «Αττική». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤΤ088 της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, έχουν ενταχθεί 31 Δήμοι με συνολικό προϋπολογισμό 13,4 εκατ. ευρώ, ενώ σε διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης βρίσκονται 14 Δήμοι με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό 6,5 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Ν. Μελετίου, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αττικής για τη συγκεκριμένη πρωτοποριακή πρωτοβουλία, όπως τη χαρακτήρισε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και ειδικότερα των παιδιών.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης ανέφερε:

«Επενδύουμε στοχευμένα στην περιβαλλοντική αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, με στόχο την αισθητή και μετρήσιμη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Με αυτή μας την πρωτοβουλία, που στόχο έχει την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πόλεων της Αττικής, θέλουμε να σηματοδοτήσουμε την πρόθεση μας να προχωρήσουμε σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, διαμορφώνοντας ένα πρότυπο που θα πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι.

Ο Ασπρόπυργος είναι ένας μεγάλος δήμος, ιδιαίτερα επιβαρυμένος και σε αυτό το πλαίσιο εστιάζουμε σε παρεμβάσεις που θα αλλάξουν σταδιακά την εικόνα της πόλης. Σε συνεργασία με τον άξιο δήμαρχο Ν. Μελετίου προχωράμε και σε άλλα έργα, με έμφαση αυτά που έχουν σχέση με την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης».

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι: «Με έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε υποδομές εκπαίδευσης, πετυχαίνουμε την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση των υποδομών που φιλοξενούν τα παιδιά μας. Οι πρωτοβουλίες αυτές της Περιφέρειας Αττικής αποτελούν πραγματική επένδυση για το μέλλον του τόπου μας».

Πηγή:attica24.gr

Διαβάστε επίσης