Έξοδος Πάσχα: Αυξημένη η κυκλοφορία στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα, κίνηση και στα διόδια

Γράφει:

Ελλάδα

21/04/2022, 11:41 πμ

Σε εξέλιξη η μεγάλη έξοδος του Πάσχα με αυξημένα μέτρα από την Τροχαία, αυξημένη η κίνηση και στο «Ελ. Βενιζέλος» και στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας – Περισσότερα από 130.000 ΙΧ έχουν φύγει από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης

Κι άλλοι Αθηναίοι φαίνεται πως ξεκίνησαν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη  να εγκαταλείπουν το λεκανοπέδιο της Αττικής για τις εορτές του Πάσχα.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και τα ΚΤΕΛ, ενώ έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί και  στις εθνικές οδούς.

Η αυξημένη κίνηση συνεχίζεται επί της Αττικής Οδού, λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από τον κόμβο Πεντέλης έως τον κόμβο Μεταμόρφωσης, με τις καθυστερήσεις να φθάνουν τα είκοσι λεπτά.

Αυξημένη παρατηρείται από νωρίς το πρωί και η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Το check-in στο γκισέ του αεροδρομίου είναι μια διαδικασία όπου ο επιβάτης κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, παραδίδει τις αποσκευές τις οποίες δεν επιτρέπεται να έχει μαζί του ή είναι δηλωμένες και παραλαμβάνει την κάρτα επιβίβασης. Εκατοντάδες ταξιδιώτες σχηματίζουν ουρά, όπως καταγράφει και η φωτογραφία που ακολουθεί, που δημοσιεύθηκε στα social media.

exodospasxa-elvenizelos

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, περισσότερα από 130.000 ΙΧ έχουν φύγει από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης μέχρι το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης από τα διόδια των Αφιδνών  και της Ελευσίνας.

Αυξημένη έξοδος παρατηρήθηκε κατά 15% σε σύγκριση με το Πάσχα του 2019 και διπλάσιος αριθμός σε σε σύγκριση με το περσινό Πάσχα.

Εν τω μεταξύ, απο τις 3 το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι τις 10 το βράδυ ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα μεγάλα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων. Το ίδιο ισχύει και από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.

ekdromeis_pasxa_diodia
ekdromeis_pasxa_diodia2
ekdromeis_pasxa_diodia3

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με τους ακτοπλόους η πληρότητα στα πρωινά δρομολόγια της Μεγάλης Πέμπτης και της Μεγάλης Παρασκευής είναι 100%. Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 19 δρομολόγια, 17 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει και σήμερα όλα τα αναγκαία μέτρα  για τη διευκόλυνση των επιβατών ενώ συστήνει σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι μία ώρα νωρίτερα στο σημείο αναχώρησης του πλοίου λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους. Χθες Μ.Τετάρτη 20/04 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 14 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου 14.760 επιβάτες, 2.649 ΙΧ οχήματα, 575 φορτηγά και 394 δίκυκλα.

Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν 26 απόπλοι, ενώ αναχώρησαν 5.459 επιβάτες,949 ΙΧ οχήματα,40 φορτηγά και 148 δίκυκλα. Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 4.916 επιβάτες, 1.493 ΙΧ οχήματα, 92 φορτηγά και 92 δίκυκλα. Από το Λαύριο έγιναν 7 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 1.743 επιβάτες 482 ΙΧ οχήματα 45 φορτηγά και 26 δίκυκλα.

troxaia-exodos-proi

 

troxaia-troxaia-

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης