Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Ασπροπύργου: κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας για τα μέτρα προστασίας

Γράφει:

Ασπρόπυργος

09/01/2021, 4:57 μμ

Δείτε την ανακοίνωση:

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε εξέλιξη και το Δήμο Ασπροπύργου σε αυστηρό lockdown λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Είμαστε σε μια περιοχή που με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένει στο κόκκινο. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, αρνείται να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας της περιοχής, αρνείται την στελέχωση με όλο το αναγκαίο προσωπικό του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ.

Την ίδια άρνηση βιώνουμε οι χιλιάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί  από την αρχή της σχολικής χρονιάς με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις που συλλογικά διατυπώσαμε.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή, στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας, των μαθητών γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την ασφυκτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες.

Ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνουν η πολύμηνη απουσία από την εκπαιδευτική διαδικασία, οι άθλιες συνθήκες της τηλεκπαίδευσης και ο εγκλεισμός στο σπίτι μετά και τη νέα απαγόρευση, χωρίς την ίδια στιγμή να λαμβάνονται τα ουσιαστικά μέτρα που πρέπει να παρθούν.

Τα σχολεία πρέπει αν ανοίξουν με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουν να μείνουν ανοιχτά. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας:

  • Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
  • Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.
  • Με ευθύνη Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου να εξασφαλισθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές σε σχολικές αίθουσες ώστε να μπορούν να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Εδώ και τώρα να αξιοποιηθούν ΟΛΟΙ οι Δημοτικοί χώροι της πόλης μας.
  • Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test Covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test Covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία. Να μονιμοποιηθούν όλες οι καθαρίστριες που λήγουν οι συμβάσεις τους.
  • Να υπάρχει σχολίατρος σε κάθε σχολική μονάδα που θα είναι σε ανοιχτή συνεργασία με το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
  • Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.
  • Στις βαθμίδες που θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση, να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης – καμιά απουσία σε μαθητή που δεν έχει τα μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση.

 

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ασπροπύργου στην παράσταση διαμαρτυρίας των Ενώσεων Γονέων Δυτικής Αττικής στο Υπουργείο Παιδείας την Δευτέρα 11  Γενάρη.

 

 

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 09/01/2021

Ο Πρόεδρος

Τσοκάνης Αλέξανδρος

tsokalex1917@gmail.com

 

Η Γεν. Γραμματέας

Μαρνίκα Ξένια

x.j.marnika@gmail.com

Διαβάστε επίσης