Ένωσης Επαγγελματιών για την επιδότηση των 3000€: Ότι κατακτήθηκε – κατακτήθηκε με αγώνα!

Γράφει:

Ασπρόπυργος

06/03/2021, 7:12 μμ

Ότι κατακτήθηκε – κατακτήθηκε με αγώνα!

Συνεχίζουμε για την υπεράσπιση του εισοδήματος και της υγείας μας.

Επαγγελματίες του ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ,

Κάτω από την πίεση των αλλεπάλληλων κινητοποιήσεων μας, η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ικανοποιήσει ένα από τα αιτήματα μας, αυτό της έκτακτης οικονομικής στήριξης για το πλήγμα που δεχθήκαμε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου Δεκέμβρη – Γενάρη.

Αποδεικνύεται ότι οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πάρθηκαν από τον υπό σύσταση σύλλογο επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών Ασπροπύργου, η μαζική συμμετοχή όλων των συνάδελφων στον αγώνα έφερε έστω αυτή τη μικρή ανακούφιση για όλους μας. Αποδεικνύεται ότι το δίκιο μας κερδίζεται μόνο με τον αγώνα και όχι με χειροκροτήματα και «σαλιαρίσματα» που συνηθίζουν οι πλειοψηφίες των επιμελητήριων και των συλλογών «σφραγίδα» της περιοχής.

 Δυναμώνουμε τον αγώνα μας – αυτό που πραγματικά τους φοβίζει!

Από μόνο του αυτό το επίδομα δε μπορεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες και τις υποχρεωθείς που έχουν συσσωρευτεί. Γιατί με ευθύνη της κυβέρνησης δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας. Δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς όπου γίνεται η διασπορά του ιού. Αυτοί οι παράγοντες είναι εδώ και μας κρατάνε ακόμα και σήμερα κλειστούς με αποτέλεσμα να βιώνουμε όλο και περισσότερο το άγχος και την αβεβαιότητα για το μέλλον των επιχειρήσεων μας, για το οικογενειακό μας εισόδημα.

Αποτελεί πρόκληση, τη στιγμή που η Κυβέρνηση συνεχίζει να επιδοτεί με εκατομμύρια ευρώ Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εταιρείες διοδίων και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους, να ικανοποιεί μόνο ένα αίτημα από το σύνολο των διεκδικήσεων που ως ένωση ΕΒΕ είχαμε θέσει.

Ο αγώνας όμως είναι μπροστά για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας όπως:

  • Άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επιδότηση ενοικίου στο 100% για όσο θα ισχύσουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα.
  • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων και εμπόρων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Άμεση αποζημίωση σε επαγγελματίες και εμπόρους που είχαν εφοδιάσει τους επιχειρήσεις τους με ευπαθή προϊόντα για λειτουργία με click away και έκλεισαν λόγω αυστηροποίησης των μέτρων
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
  • Διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
  • Αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν ή κλείνουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Η διοικούσα επιτροπή της ένωσης επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών Ασπροπύργου απευθύνουμε για μια ακόμα φορά κάλεσμα στους επαγγελματίες της περιοχής να μείνουν συσπειρωμένοι στο σύλλογο μας, να τον μαζικοποιήσουν συμμετέχοντας όλοι στη διαδικασία των αρχαιρεσιών που θα διεξαχθεί το επόμενο διάστημα.

 

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 06/03/2021

Διοικύσα επιτροπή Ένωσης Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Διαβάστε επίσης