Ένα από τα πέντε καλύτερα solarium της Αττικής στην Ελευσίνα

Γράφει:

Δυτική Αττική

16/06/2020, 4:28 μμ

Ένας από τους πέντε καλύτερους χώρους για τεχνιτό μαύρισμα, solarium, βρίσκεται στην γειτονική πόλη της Ελευσίνας. Ένας χώρος μοντέρνος, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με σύγχρονα μηχανήματα, που προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους γρήγορα και ασφαλή αποτελέσματα tanning. Ο κ. Κουσκουτόπουλος, ιδιωκτήτης του χώρου, μας παραθέτει συνέντευξη, που καλύπτει κάθε απορία των ενδιαφερόμενων.

Πως σας ήρθε η πρωτοβουλία να ανοίξετε έναν χώρο τεχνητού μαυρίσματος με μηχανήματα solarium;

Αρκετό καιρό ψάχνω τον χώρο της ομορφιάς και ιδιαίτερα τον χώρο του τεχνητού μαυρίσματος. Εξαιτίας του τύπου του δέρματος μου, το οποίο είναι φωτότυπος 2, αρκετά άσπρος δηλαδή, ήθελα να μαυρίζω με ασφάλεια. Σε προηγούμενες φάσεις της ζωής μου είχα προσπαθήσει ανεπιτυχώς να κάνω ένα όμορφο μαύρισμα χωρίς καψίματα αλλά από λανθασμένους χειρισμούς είτε δικούς μου είτε όχι δεν το πετύχαινα. Επιπρόσθετα πολλοί φίλοι μου που ασχολούνται με τον χώρο της ομορφιάς με παρότρυναν για αυτό το βήμα. Έτσι έπειτα από πλέον 4 χρόνια έρευνας, εκπαίδευσης, επιστημονικής κατάρτισης, επιλογής ότι καλύτερου έχει να επιδείξει η τεχνολογία του tanning το κέντρο τεχνητού μαυρίσματος είναι γεγονός.

 

Τι είναι το solarium; Πως λειτουργεί; 

Τα μηχανήματα τεχνητού μαυρίσματος που χρησιμοποιούνται έχουν είτε οριζόντια διάταξη (τύπου κλίνης) είτε κάθετη διάταξη (όρθια μηχανήματα). Στα μηχανήματα τύπου κλίνης ο χρήστης ξαπλώνει μέσα σε αυτά και δέχεται την ακτινοβολία από συστοιχίες λαμπτήρων που βρίσκονται κάτω και πάνω από το σώμα του. Στα όρθια μηχανήματα ο χρήστης στέκεται όρθιος και οι λαμπτήρες είναι τοποθετημένοι περιμετρικά αυτού, συνήθως σε διάταξη κυλινδρικής συμμετρίας.  Από τους λαμπτήρες παράγετε ακτινοβολία ελεγχόμενου φάσματος εντός των επιτρεπόμενων ορίων για τον οργανισμό. Δηλαδή μόνο uvA και uvB έτσι η υπεριώδη ακτινοβολία που εκπέμπει διαφέρει λίγο από τον ήλιο.

Μετά την έκθεση μας στις υπεριώδης ακτινοβολίες ακολουθεί το μαύρισμα το οποίο είναι η φυσική αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να προστατευτεί από τις uv ακτινοβολίες. Στην πραγματικότητα η διαδικασία του μαυρίσματος είναι μια πολύπλοκη διαδικασία η οποία συνίσταται από δυο διαφορετικούς μηχανισμούς οι οποίοι υλοποιούνται σε διαφορετικές φάσεις. Σε πρώτη φάση, αμέσως μετά την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία τα μόρια της μελανίνης που ήδη υπάρχουν στην επιδερμίδα αλλάζουν χρώμα (γίνονται καφέ) κατά την αλληλεπίδρασή τους με την ακτινοβολία. Πρόκειται για το άμεσο μαύρισμα που εμφανίζεται 1-24 ώρες μετά την έκθεση. Στη δεύτερη φάση ενεργοποιείται μια διαδικασία μελανογένεσης η οποία ολοκληρώνεται 3-5 ημέρες μετά την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Το μαύρισμα επιταχύνεται από την έκκριση μελανίνης από τα μελανονοκύτταρα. Εκ φύσεως λοιπόν αυτή η προστατευτική αντίδραση έχει ένα πανέμορφο αποτέλεσμα.

 

Πείτε μας λίγα λόγια για το Sun black solarium.

Το κατάστημα μας δημιουργήθηκε από το 0 για να γίνει χώρος τεχνητού μαυρίσματος. Ο χώρος έχει υπηρεσίες μαυρίσματος, μηχανήματα solarium καθώς και spray tan (άμεσο μαύρισμα με αερογράφο), όπως επίσης και προϊόντα αυτομαυρίσματος, μαυρίσματος κτλ. Ξεκινώντας ήθελα να γίνει ένας χώρος που όμοιος του δεν θα υπήρχε, με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε μηχανήματα καθώς και ότι πιο όμορφο και παράλληλα άνετο. Η αρχή έγινε από την επιλογή των κορυφαίων εταιρειών ευρωπαϊκής προέλευσης της mega sun και της ergoline. Η συνέχεια σχεδιάστηκε από τα θέλω μου και την έμπνευση της kp  inspire (Κλάρας Παρασκευοπούλου) που θα ήθελα να ευχαριστήσω. Το αποτέλεσμα είναι ένας μοντέρνος industrial χώρος με πολλά αριστοκρατικά και artist στοιχεία που τον κάνουν πολύ όμορφο και ξεχωριστό. Άλλη μια ιδιαιτερότητα είναι ότι ισόγειο και είναι σαν έκθεση αλλά με μία κίνηση έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό χώρο, απομονωμένο από τα πάντα! 

 

Ακούγονται διάφορα σχετικά με την μέθοδο μαυρίσματος του solarium, ελλοχεύουν κίνδυνοι  από την χρήση της μεθόδου;

Το solarium δεν περιλαμβάνει όλο το φάσμα των υπεριωδών ακτινοβολιών όπως ο ήλιος. Η ακτινοβολία UVC που εκπέμπεται από τον ήλιο είναι πιο καταστροφική για τον άνθρωπο ενώ η UVA και η UVB (που εκπέμπονται από τα μηχανήματα των solarium) είναι λιγότερο επικίνδυνες. Επίσης εξαιτίας της τρύπας του όζοντος το φυσικό φίλτρο έχει εξασθενήσει με αποτέλεσμα να φτάνουν στην γη και επικίνδυνα για την υγεία φάσματα. Από την άλλη πλευρά μπροστά από τους λαμπτήρες υπάρχουν διαφανείς, συνήθως ακρυλικές επιφάνειες, οι οποίες τοποθετούνται κυρίως για να αποτρέπουν το χρήστη να ακουμπά τους λαμπτήρες, προφυλάσσοντας τον από θερμικό έγκαυμα. Οι επιφάνειες αυτές επιτρέπουν τη διέλευση φωτός μηκών κύματος μεγαλύτερων από 250 mm, αποκόπτουν δηλαδή τη UVC ακτινοβολία που πιθανώς να εκπέμπεται από τους λαμπτήρες, χωρίς να μεταβάλλουν διαφορετικά τα φασματικά χαρακτηριστικά της ακτινοβολίας εκπομπής των λαμπτήρων.

Το σημαντικότερο εξάρτημα ωστόσο των μηχανημάτων τεχνητού μαυρίσματος είναι οι λαμπτήρες. Από τα φασματικά χαρακτηριστικά και την ένταση της ακτινοβολίας εκπομπής των λαμπτήρων εξαρτάται η ποιότητα του μαυρίσματος και η ασφάλεια των χρηστών των μηχανημάτων τεχνητού μαυρίσματος, όσο πιο νέα τεχνολογία τόσο το καλύτερο. Όσο προχωράει η τεχνολογία τόσο περισσότερα έχει να επιδείξει ο χώρος, όπως μαύρισμα και παράλληλα φωτοθεραπεία, περισσότερα φίλτρα, καθώς και επιλογές άνεσης όπως αρωματοθεραπεία, εσωτερικό κλιματισμό, ψεκασμό απιονισμένου νερού, vibration κ.α.. Έτσι μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η ελεγχόμενη και σωστή χρήση υπεριωδών ακτινοβολιών στο solarium μπορούν να ενεργήσουν θετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Για παράδειγμα ποιος θα πήγαινε πρώτη φορά στην παραλία και θα υπολόγιζε ακριβώς την ακτινοβολία που θα δεχόταν από τον ήλιο και πόσο χρόνο θα έπρεπε να καθίσει ανάλογα με την ώρα της ημέρας (διαφορετική ένταση έχει στις 9:00 από τις 12:00 το μεσημέρι). Επίσης ποιος θα καθόταν ακριβώς τον απαιτούμενο χρόνο εφόσον έχει πάει με παρέα.

Ακόμη ένα παράδειγμα  είναι ότι οι υπεριώδεις ακτινοβολίες έχουν αντισηπτική δράση και καταστρέφουν ορισμένα βακτήρια και μικροοργανισμούς. Αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύουν την παραγωγή βιταμίνης D αυξάνοντας την λειτουργία του ανοσοποιητικό, την μείωση της οστεοπόρωσης. Επιπρόσθετα λειτουργεί θεραπευτικά σε αρκετές ασθένειες όπως η ακμή, ψωρίαση, λεύκη, ρευματικά ενώ έχουν θετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση και τον μεταβολισμό. Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν κίνδυνοι και αρνητικές επιδράσεις όταν δεν γίνεται σωστή χρήση ή χωρίς μέτρο.

 

Στο Sun black solarium έχετε κάποια θεραπεία που κάνετε παράλληλα με την μέθοδο μαυρίσματος ή εάν απαιτείται;

Τα μηχανήματα που επιλέχτηκαν έχουν διάφορες μορφές φωτοθεραπείας. Εκτός από μαύρισμα κάνουμε και θεραπεία με τα led light therapy, καθώς και με τις διάφορες λάμπες (blue lamp, collagen)  που χρησιμοποιούνται. Επίσης από την αύξηση της βιταμίνης D ενδυναμώνεται το ανοσοποιητικό, εγκεφαλικό και νευρικό σύστημα, προάγει την καλή υγεία στα κόκαλα και στα δόντια. Επιπρόσθετα ρυθμίζει τα επίπεδα της ινσουλίνης, ενδυναμώνει την αναπνευστική λειτουργία όπως και καρδιοαγγειακό σύστημα. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα ακόμη είναι ότι βοηθάει στην μείωση της κατάθλιψης όπως επίσης ενισχύει την απώλεια βάρους.

 

Τι είναι η φωτοθεραπεία; Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα λόγια για την συγκεκριμένη θεραπεία;

H φωτοθεραπεία αποτελεί μια ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία  όπου αυξάνει τη ζωτικότητα των κυττάρων και διεγείρει τους ινοβλάστες μέσω έκθεση τους σε χαμηλά επίπεδα ευεργετικής ενέργειας φωτός. Κάθε χρώμα έχει ειδικό βάρος, θερμοκρασία, μήκος κύματος, πυκνότητα και επίπεδο ενέργειας. Τα πλεονεκτήματα της Φωτοθεραπείας είναι πολλαπλά, καθώς η μέθοδος καταπολεμά τους κυριότερους παθογενετικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στο πρόβλημα της ακμή, οι φλεγμονές μειώνονται, ενώ λόγω της αύξησης του κολλαγόνου και της ελαστίνης που το φως προκαλεί, το δέρμα μένει ελαστικό λαμπερό και λείο.

Πιο συγκεκριμένα το κόκκινο φως, αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης καθώς ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στους ιστούς. Το αποτέλεσμα είναι πιο σφριγηλή, τονωμένη και λεία επιδερμίδα.  Το μπλε φως, καταπολεμά τα σημάδια της ακμής , περιορίζει  την παραγωγή σμήγματος και συρρικνώνει του διεσταλμένους πόρους προσφέροντας ανακούφιση και μείωση  στις κοκκινίλες και  ερεθισμούς των ακνεϊκών επιδερμίδων.

Μια καινοτομία των μηχανημάτων μας είναι ότι εκτός από τις λάμπες στους χρωματισμούς τους προαναφερόμενους έχουν και την τεχνολογία led light therapy η οποία είναι πιο διεισδυτική με συνέπεια πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

 

Σε πιο πρακτικά ζητήματα, πόσες συνεδρίες χρειάζεται να κάνει κάποιος για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα; Είναι χρονοβόρο;

Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο τύπος δέρματος, το αποτέλεσμα που θέλει να επιτύχει, αν χρησιμοποιεί προϊόντα που βοηθούν το μαύρισμα. Μια πρόταση δική μας είναι να κάνει περίπου  10 συνεδρίες που συνήθως αποκτούμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Δεν είναι καθόλου χρονοβόρο, η κάθε συνεδρία χρειάζεται από 3 έως 20 λεπτά.

Το οικονομικό κομμάτι αποτελεί πάντα έναν σημαντικό παράγοντα, ειδικά στις μέρες μας, ποιο είναι, λοιπόν, το κόστος για την μέθοδο μαυρίσματος solarium; 

Το solarium μας προσφέρει πολλαπλά οφέλη, αρχικά είναι το σοκολατένιο χρώμα που δίνει στην επιδερμίδα μας, δεν σταματά όμως εκεί. Το τεχνητό μαύρισμα με μηχανήματα μας γεμίζει τις αποθήκες με βιταμίνη D, μία βιταμίνη που είναι σε έλλειψη στους περισσότερους και είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας ιδίως αυτή την χρονική στιγμή διότι βοηθάει στην θωράκιση του ανοσοποιητικού. Επιπρόσθετα βοηθάει στην ψυχική υγεία καθότι σε όλους μας αρέσει να τα έχουμε καλά με το σώμα μας. Tα μηχανήματα που έχουν επιλεγεί για τον χώρο μας, κάνουν και φωτοθεραπεία με δύο τρόπους. Έχουμε βάλει 4 διαφορετικές τύπου λάμπες στο κάθε μηχάνημα ενώ κάποια έχουν και red led light therapy, τα οποία είναι πολύ πιο διεισδυτικά προσφέροντας έντονα αποτελέσματα θεραπείας!  Είναι οικονομικό για τα πράγματα που μας προσφέρει, ειδικά το δικό μας κέντρο μαυρίσματος (φωτοθεραπεία, χαλάρωση, ψυχική υγεία, ευξία) ξεκινά η συνεδρία από 2,75€ ανά συνεδρία επιλέγοντας το ανάλογο πακέτο.

 

Έχετε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο Sun black solarium κατά του κορωνοϊού; 

Έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προστάζει η νομοθεσία καθώς και παραπάνω! Τα μηχανήματα και ο χώρος, απολυμαίνονται συνέχεια από την πολιτική του καταστήματος με ειδικά προϊόντα τα οποία είναι ειδικά για τον χώρο του τεχνητού μαυρίσματος. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι στο κατάστημα μας υπάρχει hygiene foil for solarium το οποίο είναι ένα ειδικό υπόστρωμα μιας χρήσης για τα ξαπλωτά μηχανήματα το οποίο μπαίνει εκεί που ξαπλώνει ο πελάτης για να μην έχει καμία επαφή με το μηχάνημα και να αισθάνεται ακόμη πιο ασφαλής.

 

Κύριε Κουσκουτόπουλε σε τι διαφέρει το Sun black solarium από τους αντίστοιχους χώρους αισθητικής; Γιατί κάποιος να επιλέξει εσάς για το μαύρισμά του;

Ο χώρος μας διαφέρει από τους άλλους διότι ξεκίνησε από το μηδέν για να γίνει χώρος τεχνητού μαυρίσματος οπότε μπορέσαμε και τον σχεδιάσαμε έτσι ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος εξαερισμός, οι χώροι να μην είναι κλειστοφοβικοί χωρίς ταβάνια. Το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα είναι η ποιότητα μας, στα μηχανήματα τα οποία είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει ο χώρος του τεχνητού μαυρίσματος!

Έχουμε αγοράσει καινούργια μηχανήματα και είναι best tanning machine 2020 σε ξαπλωτό και όρθιο mega sun 8000 hybrid &ergoline 7200 led καθώς και best tanning machine 2017 mega sun 6800 intellisun , mega sun space, τα οποία είναι τεχνολογίας alpha με ηλεκτρονικούς μετασχηματιστές πλήρως ρυθμιζόμενα με επιλογή στον πελάτη έντασης χρώματος το οποίο θέλει να πάρει.  Όλα τα προαναφερόμενα μας συγκαταλέγουν ότι είμαστε  ένα από τα πέντε καλύτερα καταστήματα τεχνητού μαυρίσματος στην Αττική.

 

 

Διεύθυνση: Ιατρού Ι.Παπαγιάννη 68 και Γυφτέα, 19200 Ελευσίνα Τηλ επικοινωνίας:2105546927 Istagram: Sunblack_solarium Facebook: Sun Black Solarium Ελευσίνα

Διαβάστε επίσης