Έκτακτο! Ολόκληρη η Ιταλία σε καραντίνα

Γράφει:

Ελλάδα

09/03/2020, 11:07 μμ

Ο κορονοϊός “θέρισε” 97 ανθρώπινες ζωές μόνο σήμερα στην Ιταλία και η κυβέρνηση παίρνει πρωτόγνωρα μέτρα! Απαγόρευση συναθροίσεων όχι μόνο στα βόρεια της χώρας, αλλά… παντού.

Οι στιγμές είναι πραγματικά πρωτόγνωρες. Τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία, θυμίζουν… καταστάσεις πολέμου και είναι βέβαιο πως όσο κι αν ψάξει κανείς στην Ιστορία, δύσκολα θα βρει παρόμοια περιστατικά όπως αυτά που συμβαίνουν στην γειτονική χώρα. Τουλάχιστον σε καιρό ειρήνης…

Ο κορονοϊός σαρώνει την Ιταλία με τον πρωθυπουργό της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, να δηλώνει πως όλη η χώρα (!) θα αποτελέσει “Κόκκινη Ζώνη”.

Ακόμη τόνισε πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κοροναϊού, θέτοντας ολόκληρη τη χώρα σε καραντίνα, περιορίζοντας τις μετακινήσεις και απαγορεύοντας δημόσιες συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ιταλία θα μείνουν κλειστά μέχρι τον Απρίλιο. Οι ιταλικές αρχές επιβάλλουν επίσης περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία στο έθνος χωρίς σοβαρούς λόγους.

«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε λίγο νωρίτερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κοροναϊού.

Σκορπά τον θάνατο στην Ιταλία ο κορονοϊός!

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, καταγράφηκαν 97 νέοι θάνατοι και 1797 νέα κρούσματα.

Συνολικά τα κρούσματα στην Ιταλία ανήλθαν σε 9172, ενώ οι θάνατοι στους 463.

Σε 333 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός μόνο στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Πρόκειται για μια αύξηση 66 θανάτων μέσα σε μόλις μια μέρα (!) όπως ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος.

 

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης