Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση αύξησης του πληθυσμού των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. 

Γράφει:

Δυτική Αττική

30/06/2023, 12:09 μμ

Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση αύξησης του πληθυσμού των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

 

Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Παίρνουμε μέτρα εγκαίρως και οργανωμένα για την προστασία της δημόσιας υγείας»

 

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για την λήψη μέτρων και την αντιμετώπιση της αύξησης του πληθυσμού κουνουπιών με τους αρμοδίους και τους εκπροσώπους των Δήμων της Δυτικής Αττικής, την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτ. Αττικής.

Ιδιαίτερα την τελευταία χρονική περίοδο, λόγω και των καιρικών συνθηκών, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, διαπιστώνεται αύξηση της όχλησης από ακμαία σύμφωνα με αναφορές πολλών κατοίκων κυρίως εντός των ιστών των πόλεων. Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, η Περιφέρεια Αττικής έχει εγκαίρως προβεί σε όλες τις ενέργειες στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων της, αλλά και σε επιπλέον κινήσεις. Έχει πραγματοποιηθεί ήδη ο 11ος κύκλος προνυμφοκτονίας, σε όλα τα ενδεδειγμένα σημεία, όπως και καθαρισμοί στις περιαστικές περιοχές αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής.

Επιπρόσθετα, σε συνεργασία της Περιφέρειας με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, έχουν τοποθετηθεί παγίδες σύλληψης κουνουπιών που καταγράφουν αύξηση. Για αυτό συνεκλήθη έκτακτη σύσκεψη με τον συντονισμό υπηρεσιακών στελεχών. Σχετικά ο Πρόεδρος Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος κατά των κουνουπιών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής Γιώργος Κιαχόπουλος επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας, λήψης μέτρων από τους δήμους και ενημέρωσης των πολιτών.

 

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε: «Παίρνουμε μέτρα εγκαίρως και οργανωμένα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Έχουμε προβεί σε κάθε ενέργεια για την αντιμετώπιση των πληθυσμών κουνουπιών και ζητάμε τη συνεργασία των δήμων, για να αντιμετωπιστεί ολιστικά το πρόβλημα αύξησης πληθυσμού των κουνουπιών. Το θέμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, συντονισμένα, με τις οδηγίες επιστημονικών φορέων και υπηρεσιακών στελεχών και με συνέπεια».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: εκ μέρους Δήμου Φυλής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχαήλ Οικονομάκης και η επόπτρια προγράμματος αντιμετώπισης και ψεκασμών κουνουπιών κ. Παρασκευή Στράτου, εκ μέρους Δήμου Ασπροπύργου, από το τμήμα Πρασίνου, η Γεωπόνος Ακριβή Δασκαλοπούλου, εκ μέρους του Δήμου Μάνδρας ο Αντιδήμαρχος Γ. Κολοβέντζος, εκ μέρους Δήμου Μεγαρέων, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Καράμπελας & ο Προϊστάμενος Εξωτερικών Συνεργείων Δημήτρης Πρωτόπαππας, εκ μέρους Δήμου Ελευσίνας, ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς και Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού Δήμου Ελευσίνας, Κωνσταντίνα Ζγαντζούρη και ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνος (Ο.Λ.Ε.) Γιώργος Κοντούλης.

 

Διαβάστε επίσης