Άσκηση Παρμενίων 2021: Σειρήνες πολέμου θα χτυπήσουν την Τρίτη

Γράφει:

Ελλάδα

27/09/2021, 12:57 μμ

Άσκηση Παρμενίων 2021: Σειρήνες πολέμου θα χτυπήσουν την Τρίτη σε όλη την Ελλάδα – Μάθετε τι σημαίνει ο κάθε ήχος της σειρήνας

Πρόκειται για την ετήσια δοκιμή στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων για την πολιτική προστασία.

Κάθε χρόνο στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων γίνεται δοκιμή στις σειρήνες πολέμου για να βεβαιωθεί ότι λειτουργούν και φυσικά για να εξασκείται και ο κόσμος σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής.

Άσκηση Παρμενίων 2021: Σειρήνες πολέμου θα χτυπήσουν την Τρίτη

Σειρήνες πολέμου θα χτυπήσουν την Τρίτη

Η δοκιμή γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας και χωρίζεται σε δυο φάσεις.

Στην πρώτη φάση, στις 11 ακριβώς ακούγεται για ένα λεπτό ένας διακοπτόμενος ήχος, ο οποίος σημαίνει αεροπορική επιδρομή.

Ο ήχος που ακούγεται είναι αυτός:

Αμέσως μετά, στις 11:05 ακούγεται ένας μακρόσυρτος ήχος για ένα λεπτό επίσης, ο οποίο σημαίνει τη λήξη του συναγερμού.

Ακούστε τον:

 

Το σήμα για τους ήχους δίνεται από την αστυνομία. Μέσω του συστήματος SAT, δίνεται σήμα σε περίπου 600 από τις 900 συνολικά εν λειτουργία ηλεκτροκίνητες σειρήνες σ’ όλη την επικράτεια ώστε να ηχήσουν ταυτόχρονα.

Οι υπόλοιπες σειρήνες πολέμου λειτουργούν με χειροκίνητο χειρισμό.

Ωστόσο σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επιστρατεύονται όλα τα μέσα, ακόμα και οι καμπάνες των εκκλησιών.

Βεβαίως υπάρχουν περιοχές που δεν θα ακούσουν το σήμα και αυτό οφείλεται σε βλάβες του συστήματος, και για το λόγο αυτό γίνονται οι δοκιμές.

Υπάρχουν διαφορετικοί ήχοι για διάφορες περιπτώσεις, όπως η χημική επίθεση, η εισβολή κλπ. Το θέμα βέβαια ότι ότι ο κόσμος δεν είναι αρκετά εκπαιδευμένος για να τους ξεχωρίζει.

Άσκηση Παρμενίων 2021

Η Άσκηση θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 01 Οκτωβρίου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην άσκηση, που διεξάγεται σε ρεαλιστική και 24ώρη βάση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τους υπό αυτές Σχηματισμούς και Μονάδες συμμετέχουν, σε όση έκταση απαιτείται, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της άσκησης είναι:

  • Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της Χώρας μας.
  • Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του Διακλαδικού Δόγματος Διοικήσεως και Ελέγχου, καθώς και στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
  • Η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο Ενοποιημένο Πεδίο Μάχης.
  • Η εφαρμογή του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).
  • Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του Πολιτικού Τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την εφαρμογή των Εθνικών Σχεδίων.

 

Πηγή: armyvoice.gr

Διαβάστε επίσης