Άρση επικινδυνοτήτων στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής από την Περιφέρεια

Γράφει:

Δυτική Αττική

14/02/2022, 12:23 μμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤYΠΟΥ

Άρση επικινδυνοτήτων στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής από την Περιφέρεια: Σύμβαση έργου προϋπολογισμού 2,9 εκατ. ευρώ
υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Λ. Κοσμόπουλος: «Η Περιφέρεια Αττικής κλείνει χρονίζουσες πληγές στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της, σε επικίνδυνα σημεία σε όλη τη Δυτική Αττική»

Σε μεγάλο έργο άρσης επικινδυνότητας οδικού δικτύου, σε επικίνδυνα σημεία σε όλη την Δυτική Αττική, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, με τη συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου. Υπεγράφη από την Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, η σύμβαση για την έναρξη των έργων άρσης επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 2.949.600 ευρώ.
Οι εργασίες συμπεριλαμβάνουν εκσκαφές, άρση καταπτώσεων, καθαρισμό και μόρφωση τάφρων, διάνοιξη τάφρων, αποκατάσταση καθιζήσεων (εκσκαφές, κατασκευή επιχωμάτων, οδοστρωσία και ασφαλτικά), κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης καθώς και αποκατάσταση της σήμανσης και του ηλεκτροφωτισμού.

Συγκεκριμένα, τα έργα που προβλέπεται να εκτελεσθούν είναι τα εξής:

⦁ Ανακατασκευή γέφυρας (πλησίον αίθουσας «Μαϊστράλι» στα Μέγαρα) ανοίγματος 20,00μ. περίπου στην ΠΕΟΑΘ από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου.
⦁ Αποκατάσταση των κατολισθήσεων με την κατασκευή όλων των απαιτούμενων τεχνικών έργων, όπως η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης ύψους 3,00μ στην οδό Μεγάρων – Μαζίου από διασταύρωση με την οδό προς Ι.Μ. Αγ. Ιωάννη Προδρόμου, ήτοι εργασίες εκσκαφών, επιχώσεων, εξυγιάνσεων, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας κλπ.
⦁ Αποκατάσταση των κατολισθήσεων με κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης ύψους 4,00μ στην οδό Αλεποχωρίου–Μάζι, ήτοι εργασίες εκσκαφών, επιχώσεων, εξυγιάνσεων, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας κλπ. (στη θέση «Μορφέϊκα»)
⦁ Αποκατάσταση της κατολίσθησης σε τμήμα της οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου στη θέση 2.500μ. προ της παραλίας, ήτοι εργασίες εκσκαφών, επιχώσεων, εξυγιάνσεων, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας κλπ.
⦁ Αποκατάσταση των κατολισθήσεων με κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην οδό Φυλής – Δερβενοχωρίων (προς το φρούριο Φυλής) και προ της διασταύρωσης προς Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών, ήτοι εργασίες εκσκαφών, επιχώσεων, εξυγιάνσεων, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας κλπ.

Στη σύμβαση θα ενταχθεί, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλου, και το έργο αποκατάστασης τοιχείο στην περιφερειακή Αιγάλεω που υπέστη πτώση πριν λίγες ημέρες.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος αναφέρει:

«Η Περιφέρεια Αττικής κλείνει χρονίζουσες πληγές στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της, σε επικίνδυνα σημεία σε όλη τη Δυτική Αττική. Με έργα της Περιφέρειας Αττικής, αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα και πολύ επικίνδυνα σημεία σε όλη τη Δυτική Αττική. Προχωράμε μαζί, με έργα στη Δυτική Αττική».

Διαβάστε επίσης