Άνοιξαν τα ραντεβού για τους άνω των 18 με Johnson & Johnson – Όλα τα εμβόλια διαθέσιμα για τους 30-34 ετών

Γράφει:

Ελλάδα

29/05/2021, 8:13 πμ

Ξεπέρασαν τις 100.000 τα ραντεβού από την ομάδα 35-39 ετών – Τι ανοίγει από τη Δευτέρα 31 Μαΐου – Τον Ιούνιο μειώνεται στο 25% η υποχρεωτική τηλεργασία – Πέντε «κόκκινες» περιοχές κόντρα στην υποχώρηση της πανδημίας

Σταθερά σε πορεία συρρίκνωσης παραμένει η πανδημία στη χώρα, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Υγείας σήμερα, χωρίς αυτό να συνεπάγεται χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων προστασίας. Όπως τόνισε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, αφενός η πανδημία είναι ακόμη παρούσα έστω και αν ο καλός καιρός μειώνει κατά 20% τη μετάδοση του ιού και, αφετέρου, δεν νοείται ασφαλής επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς επαρκή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

«Το ραντεβού μας με την επόμενη ημέρα περνά μέσα από τον εμβολιασμό» δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης συμμετοχής στην εμβολιαστική εκστρατεία που προσεγγίζει τους 5,5 εκατ. εμβολιασμούς και η οποία αυξάνει συνεχώς ταχύτητες: Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα σε όλα τα εμβόλια για τους 30-34 ενώ ξεπέρασαν τις 100.000 τα ραντεβού από την ομάδα 35-39 ετών.

Μετά την επιβεβαίωση που ανέμενε η κυβέρνηση για τις παραλαβές των εμβολίων, την Παρασκευή το βράδυ άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού και για τους άνω των 18 για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Σημειώνεται ότι οι 18+ εμβολιάζονται ήδη με το συγκεκριμένο εμβόλιο στα νησιά.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης