Άνοιξαν οι εκκλησίες σε όλη την χώρα – Οι πιστοί τήρησαν τα μέτρα «πολύ ευλαβικά»

Ελλάδα

17/05/2020, 1:53 μμ

Οι πιστοί κάθισαν σε αποστάσεις ασφαλείας, οι εκκλησίες διέθεταν, για όσους επιθυμούσαν, μάσκες, γάντια και αντισηπτικό ενώ το αντίδωρο δόθηκε μέσα σε σακουλάκι από τα χέρια του ίδιου του ιερέα.

Άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους οι ναοί και λειτουργούν ύστερα από δύο μήνες με τη συμμετοχή των πιστών, αλλά και με την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας τους, προκειμένου να προσέρχονται στις λειτουργίες και να λαμβάνουν μέρος στις θρησκευτικές τελετές.

Τα καινούργια δεδομένα της εποχής του κορωνοϊού εφάρμοσε με επιτυχία η Εκκλησία της Ελλάδος, με τους ιερούς ναούς και τους πιστούς να τηρούν κατά γράμμα τους νέους κανόνες σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Πολιτείας.

Μάλιστα σε κάποιες εκκλησίες, στήθηκε στο προαύλιο  χώρο, ειδικός προβολέας εικόνας προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός στο εσωτερικό των ναών.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα, των πιστών να κάθονται σε αποστάσεις ασφαλείας, ο ιερός ναός να διαθέτει, για όποιος επιθυμούσε στους πιστούς, μάσκες, γάντια και αντισηπτικό ενώ το Αντίδωρο δόθηκε μέσα σε σακουλάκι από τα χέρια του ίδιου του ιερέα.

Η Θεία Κοινωνία πραγματοποιήθηκε κανονικά, μιας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δωθεί στους πιστούς με τον κόσμο όμως που ήταν προετοιμασμένος για την Θεία Μετάληψη να κρατά τις αποστάσεις και τα μικρά παιδιά να Κοινωνούν πρώτα.

Διαβάστε επίσης